ALMENARA REFORÇA LA SEUA APOSTA PEL PATRIMONI HISTÒRIC EN FITUR AMB LA PRÒXIMA RESTAURACIÓ DE L’AGÜELET

0
213

La platja Casablanca, l’Estany, el Conjunt Memorial de Darrere del Castell, el Museu del Molí d’Arròs, així com les festes, tradicions, cultura, esports i gastronomia complementen l’oferta.

Un any més Almenara presenta la seua proposta turística en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que se celebra a Madrid. En aquesta edició, la principal novetat és l’apartat del patrimoni històric, amb el pròxim inici de les obres de restauració del Castell, començant per la torre del “Agüelet”. A més, un any més la platja Casablanca cobrarà protagonisme com a destí després de la construcció dels espigons i la seua nova fisonomia, així com els espais naturals, el Conjunt Memorial de Darrere del Castell, o el Museu del Molí d’Arròs. Les tradicions, cultura, festes, esports i gastronomia també són presents en la promoció de la localitat.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat que “el patrimoni històric d’Almenara és una de les apostes de futur de l’ajuntament en matèria turística i cultural, patrimoni que hem de recuperar i conservar tal com estem fent”. De fet, d’ací a poc començaran les obres de restauració i rehabilitació de la torre de “l’Agüelet” a la qual seguiran altres actuacions futures al Castell seguint el Pla Director. El Museu del Molí d’Arròs, la Muralla, la Creueta, el Llavaner, l’església dels Sants Joans i les capelles, són altres llocs destacats de la localitat.

També el patrimoni de la línia XYZ és un altre punt de trobada turística de la localitat, a més per descomptat del que significa en l’àmbit de la Memòria Democràtica. En aquest apartat destaca el Centre d’Interpretació de la Línia XYZ, situat al carrer Mestre Tintoré, de la localitat, així com les rutes guiades que es realitzen al Conjunt Memorial de Darrere del Castell, recentment ampliades en acabar la IV fase de la restauració d’aquest.

La Platja Casablanca, amb la seua nova fisonomia després de la construcció de les esculleres també cobra protagonisme un any més en Fitur. Aquesta platja, que compta amb bandera blava, s’ha convertit en una de les més atractives per a l’arribada de visitants i de futures inversions. En aquesta platja també es troba la sendera Casablanca, 6.000 passos que compta amb el guardó de Sendera Blava.

A més, també s’aposta a Almenara pels espais naturals, especialment pel Paratge dels Estanys, on a més del seu entorn plagat d’espècies de flora i fauna, es troba l’Aula de la Natura, que ofereix visites guiades per la zona per a particulars i grups escolars. A més, destaca la Ruta Adaptada al voltant dels Estanys, que va ser una de les primeres de la Comunitat Valenciana. Al mateix temps, la zona d’oci també està totalment adaptada. També destaca la ruta de cicle-birding per la marjal, així com altres rutes com l’Eurovelo, el Camí del Cid o la Via Augusta que també passen per la localitat.

A més de les qüestions promocionals, Fitur, també és un punt de trobada amb empreses i professionals del sector turístic, amb les quals es mantindran una sèrie de reunions per a impulsar projectes turístics, així com nous elements tecnològics.

Almenara, enguany acudeix a Fitur dins del conjunt de localitats que formen Castelló Sud, en el marc del Consorci Gestor del Pacte per l’Ocupació de la Plana Baixa, entitat que enguany presenta una nova guia. També s’emmarca dins de l’oferta del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de Castelló.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí