ALMENARA REIVINDICA LA TOLERÀNCIA, LA INCLUSIÓ, EL RESPECTE A LA DIVERSITAT I A LA IGUALTAT EN EL DIA INTERNACIONAL DE L’ORGULL LGTBI+

0
545

Ahir es va realitzar l’acte institucional commemoratiu amb la lectura del manifest reivindicatiu

Ahir, en la plaça enfront de l’Ajuntament d’Almenara, es va realitzar l’acte institucional commemoratiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+. La regidora d’Igualtat, Debora Marín, ha sigut l’encarregada de llegir el manifest d’aquest any emmarcat en la campanya “Sense Fobies”.

En ell es destaca que el Dia de l’Orgull és “un bon moment per a visibilitzar i normalitzar les múltiples orientacions sexuals, expressions i identitat de gènere”, així com també és un dia per a continuar fent la crida diària a “la tolerància, inclusió, respecte a la diversitat i a la igualtat del col·lectiu LGTBI+” així com també “condemnar qualsevol comportament fòbic i sensibilitzar contra la discriminació del col·lectiu”

En el manifest es reconeix que hi ha hagut grans avanços legals per a les persones LGTBI+ pel que respecta al reconeixement formal dels seus drets, però en canvi, no s’ha traduït en la societat, perquè el col·lectiu LGTBI+ contínua “estigmatitzat i discriminat”.

En aquest sentit s’ha recordat que l’homofòbia i la transfòbia continuen existint i que els atacs al col·lectiu no paren i en aquest sentit creixen i són més violents. També es recorda que no sols estan els atacs físics, sinó també els psicològics, que passen més desapercebuts. L’augment d’aquests delictes en 2021 va ser d’un 68,23% respecte a 2020

Per això l’Ajuntament d’Almenara condemna tot aquest tipus d’atacs i segueix en la seua labor per a visibilitzar, integrar i sensibilitzar els 365 dies de l’any i s’uneix a la defensa dels drets de les persones i col·lectius LGTBI+ per a contribuir a la visibilització i denúncia de la vulneració de drets fonamentals i discriminació que pateix aquest col·lectiu.

És per això que des de l’Ajuntament d’Almenara es demana la llibertat d’expressió i respecte al sentiment de les persones, la lliure autodeterminació de gènere, la coeducació, la inclusió i el respecte a la diversitat, per la qual cosa es continuarà treballant per a trencar els estereotips i rols de gènere, que són obsolets i carregats de prejudicis. Al mateix temps, es lluitarà per l’erradicació de les discriminacions i agressions físiques, psicològiques, intel·lectuals o morals a les persones per la seua orientació sexual, identitat de gènere, estat serològic, origen, capacitats, color de pell, ètnia, accent, edat…

El manifest culmina amb el compromís d’hissar la bandera LGTBI cada mes de juny i destacant que es considera inadmissible qualsevol comportament fòbic i es lluitarà perquè Almenara siga un municipi sense fòbies, igualitari, divers, inclusiu, just, lliure i sostenible on ningú es quede fora ni darrere.

Aquesta jornada se suma als actes commemoratius realitzats el passat 17 de maig amb motiu del Dia contra la LGTBI-fòbia amb activitats de sensibilització i conscienciació dirigides a l’alumnat dels centres educatius d’Almenara dins de la campanya “Almenara contra la LGTBI-fòbia, jo a això no jugue”

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí