COMENÇA A FUNCIONAR EL BANC DE TERRES AGRÍCOLES DE FAURA

0
1402

Es tracta d’un registre administratiu format pels terrenys de propietaris que volen llogar-los i persones interessades a cultivar terres

Amb l’objectiu de posar en valor les terres agrícoles abandonades o en previsió d’abandonament, ha començat a funcionar el banc de terres agrícoles de Faura, les bases reguladores del qual van ser aprovades per unanimitat durant la celebració de l’últim Ple de l’any 2016. La intenció d’aquesta ferramenta és incentivar als propietaris de les parcel∙les sense cultivar per cedir-les o llogar-les, de manera que siguen cultivades per terceres persones, el que disminuirà els problemes agroambientals del terme municipal. A més, es frenarà la pèrdua de superfície agrícola útil.

TerresEl banc de terres és, en definitiva, un registre administratiu de caràcter públic format per aquelles parcel∙les aptes per a l’explotació agrícola de les persones propietàries que voluntàriament han sol∙licitat la seua inscripció. Funcionarà com un instrument de posada en contacte entre l’oferta i la demanda de les parcel∙les rústiques cultivables ubicades al terme municipal de Faura.

El registre contindrà el número de polígons, parcel∙les i superfície d’aquestes incloses en el banc de terres a instància de les persones titulars que declaren ser-ne les persones legítimes propietàries. A més, es detallarà si inclou un sistema de reg i l’estat de la parcel∙la (producció, semiabandonada, abandonada, terra campa). D’altra banda, constarà el nom, cognoms, DNI, domicili, telèfon i correu electrònic de la persona titular que hi ha sol∙licitat la inclusió d’una o diverses parcel∙les en el banc de terres.

La consulta de les dades del registre podrà ser sol∙licitada per aquelles persones interessades en el cultiu de parcel∙les i tindrà com a única finalitat facilitar el contacte entre la persona propietària i la persona interessada a cultivar. L’Ajuntament s’abstindrà d’intervenir en els negocis que, si és el cas, puguen arribar a mantindre els interessats que s’hi hagen posat en contacte a través del banc de terres.

El projecte està impulsat per la Diputació de València, que ha ajudat l’Ajuntament de Faura a crear i promocionar el banc de terres, però també als ciutadans, als qui presta assistència en el telèfon 963 882 525 i en el correu electrònic diputaciodirecte@dival.es.

24 de gener de 2017

Folleto 15x15 FAURA LR(1)_001

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí