COMENCEN LES OBRES PER A LA CONSTRUCCIÓ DELS ESPIGONS A ALMENARA

0
464

L’alcaldessa destaca la jornada de hui com a “històrica” agraint el treball de “cada persona, entitat i associació” que ha lluitat durant els últims 20 anys per a aconseguir les esculleres

Almenara, setembre 2021

Tal com estava previst, han començat a la Platja Casablanca d’Almenara les obres per a la regeneració i construcció de les esculleres en la franja litoral de la Platja Casablanca d’Almenara entre les goles de Queralt i la Llosa amb l’objectiu d’evitar la regressió i problemes que pateix aquesta franja litoral.

L’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha destacat que “hui és un dia històric per a Almenara, perquè després de més de vint anys de reivindicacions, de mil i un temporals, de moltíssims problemes, projectes, visites, reunions o manifestacions han començat les esperadíssimes obres per a la construcció de les esculleres en el nostre litoral, que permetran estabilitzar la nostra costa i frenar la regressió i els grans danys que veníem patint, perquè cada vegada la mar ens anava guanyant terreny”.

Pérez també ha assenyalat que “el Govern d’Espanya ha complit, Costes ha complit el seu compromís, per la qual cosa els agraïm que les obres estiguen en marxa quan es van comprometre després de l’adjudicació, és a dir, al setembre, una vegada conclòs el període de nidificació del corriol camanegre”. Ara bé, “l’inici marca el camí, però com a alcaldessa d’Almenara, estaré pendent que les actuacions transcórreguen segons el que es preveu i puguen executar-se de la millor manera possible per a poder veure com més prompte millor, però ben fetes, les esculleres tan necessàries”.

L’alcaldessa ha assenyalat que “en aquest dia històric per a la Platja Casablanca d’Almenara és moment d’agrair i recordar a totes les persones, associacions i entitats que han treballat, que han dedicat el seu esforç al llarg dels últims 20 anys per aconseguir l’objectiu que Almenara tinguera els seus espigons per a frenar la regressió, perquè sense l’esforç de tots i cadascun, l’inici de les obres de hui, no haguera sigut possible”.

Les obres les està executant el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic a través de la Direcció General de la Costa i la Mar. L’UTE conformada per Sociedad Anónima de Trabajos y contratas y Gimecons Construcciones y Contratas S.L. és la que s’està encarregant d’executar l’obra de l’estabilització del front litoral per un import de 5.954.825,7 euros amb impostos. La duració inicialment prevista de les obres de les esculleres d’Almenara és de 12 mesos.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here