Compromís buscarà el suport del Ple per a recuperar el servei presencial 24 hores de Policia Local, al retén de l’Ajuntament de Sagunt

0
103

Des de la formació valencianista destaquen la necessitat de tornar a habilitar un servei que garanteix l’assistència presencial als veïns i les veïnes, el seu dret a la seguretat i a un servei policial de proximitat

Compromís buscarà el suport del Ple per a recuperar el servei presencial 24 hores de Policia Local, al retén de l’Ajuntament de Sagunt. Des de la formació valencianista destaquen la necessitat de tornar a habilitar un servei que garanteix l’assistència presencial als veïns i les veïnes, el seu dret a la seguretat i a un servei policial de proximitat. En paraules de Pepe Gil, portaveu de la formació a l’Ajuntament de Sagunt: “El servei de retén 24 hores de Policia Local al palau consistorial va ser suprimit per decisió unilateral del PSOE, al·legant problemes de personal per a oferir esta atenció personalitzada a la ciutadania en horari nocturn. Una vegada la plantilla ha sigut ampliada en 33 efectius, creiem que és el moment de tornar a habilitar este servei tan necessari.”

Segons argumenten des de Compromís en la seua moció: “A l’any 2020 la responsable de Policia Local anunciava que el servei del retén a l’Ajuntament de Sagunt passaria a reduir-se a l’horari de 7:30 a 21.00 hores, eliminant així l’atenció nocturna. Un horari que tampoc s’ha pogut acomplir quan hi han hagut situacions de baixa mèdica o vacances dels agents. Per este motiu, moltes vesprades Sagunt no ha pogut comptar amb servei d’atenció presencial de Policia Local a la ciutadania. Mentrestant, es dona el cas d’altres centres administratius de la ciutat que, tot i tenint servei de consergeria, disposa d’un agent per les vesprades. Una situació, al nostre parer, incomprensible.”

Una crítica que va ser contestada al seu moment tant per l’alcalde, Darío Moreno, com per la responsable de Policia Local durant l’anterior legislatura, Natalia Antonino, argumentant quetenir obert el retén de Sagunt implicava comptar amb deu agents que podien cobrir altres serveis més demandats.

A este respecte, i tal com assenyala el portaveu nacionalista: “Des del maig del 2023, tal com es va anunciar, la plantilla de la policia local passava a incrementar-se en 33 agents. Per tant, ja no hi ha cap excusa per a poder recuperar este servei tan necessari per a la ciutadania de Sagunt.”

És per tot això que la formació valencianista pretén arribar a aconseguir el suport del ple amb una moció que compta amb un únic punt, ben concret:Recuperar el servei presencial 24 hores de Policia Local, en el retén ubicat al Palau Municipal de Sagunt.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí