Compromís Camp de Morvedre proposa les seues millores al nou Mapa Concessional de Transport Públic

0
500

La diputada autonómica, Teresa García

Comunicat de premsa Compromís Camp de Morvedre

Compromís Camp de Morvedre en la seua Executiva Comarcal celebrada el dimecres 21 de març va dissenyar la seua proposta de mobilitat comarcal per tal d’incorporar-la al Mapa Concessional CV-008 que es troba en aquests moments en exposició pública.

La reunió coordinada per la Diputada Autonòmica i membre de la Comissió d’infraestructures de les Corts Valencianes, Teresa Garcia junt amb el Secretari Comarcal Lluisvi Alcaide i els Secretaris Locals de la Baronia Alta i la Vall de Segó, amb els regidors comarcals, acordà les millores en el mapa concessional que afecta el transport públic de la comarca i que estan en aquest moment en exposició pública.

“Valorem positivament l’augment de línies i serveis de connexió comarcals amb la ciutat de Sagunt, l’atenció que se li presta a la connectivitat amb els serveis sanitaris i educatius, es tractava d’una mancança històrica en la mobilitat comarcal, que només s’havia pogut vertebrar a través de les connexions amb València. El govern del Botànic ha recollit per fi una demanda necessària” indica la diputada Teresa Garcia.

No obstant la valoració positiva, es fa necessari remarcar que per a poder gaudir d’un sistema de transport amb uns mínims de qualitat i uns estàndards que de veritat configuren una alternativa al transport privat, és necessari augmentar els esforços que es proposen.

“Des de Compromís Camp de Morvedre considerem que perquè els ciutadans i ciutadanes de les poblacions del Camp de Morvedre tinguen un servei de connexió amb Sagunt de qualitat s’han de garantir, com a mínim 3 connexions d’anada i tornada entre Sagunt i totes les poblacions de la Comarca, en dies laborables, i una d’aquestes 3 connexions diàries deu coordinar-se amb l’accés als centres de salut i hospital en horaris d’atenció mèdica i educativa, sobretot amb la població escolar de secundària, batxiller i Formació Professional” Indica el secretari Lluisvi Alcaide.

En l’actual mapa poblacions com Gilet, queden fora d’aquestes 3 connexions diàries que es proposen, i la línia L7 que connecta  La Vall de Segó, només té una connexió diària.

“Entenem que ha d’existir un equilibri entre la demanda i els serveis oferit, però l’administració deu demanar un nivell de qualitat i assumir que la despesa en mobilitat és una inversió en accessibilitat universal  i en millora de la qualitat de l’aire. No és possible millorar la demanda sense una bona oferta i els poders públics deuen garantir-la, és per això que traslladarem aquestes propostes en el període d’exposició pública per tal  que puguen incorporar-se en la licitació posterior del servei” conclou la diputada.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here