Compromís per Sagunt exigeix la millora de l’accessibilitat i la senyalització de la Senda dels Lladres

0
195

El portaveu del grup valencianista a l’Ajuntament, Pepe Gil, considera urgent una intervenció en l’itinerari que dona la volta a la muntanya del Castell, amb l’objectiu de dignificar el patrimoni històric i arqueològic de l’entorn 

Compromís per Sagunt exigeix la millora de l’accessibilitat i la senyalització de la Senda dels Lladres. El portaveu del grup valencianista a l’Ajuntament, Pepe Gil, considera urgent una intervenció en l’itinerari que dona la volta a la muntanya del Castell, amb l’objectiu de dignificar el patrimoni històric i arqueològic de l’entorn.  Tal com assenyala Pepe Gil: “Este itinerari fou un projecte impulsat en la legislatura 2015 – 19, amb l’objectiu de posar en valor una sèrie de restes arqueològiques, com la fortalesa ibèrica en la vessant sud del castell, dins del marc de l’estratègia dissenyada per a aconseguir fer de Sagunt, Ciutat Patrimoni de la Humanitat.”

En referència a les accions dutes a terme en eixa legislatura respecte a l’adequació d’este sender, Gil explica: “Durant el nostre govern, vam fer adquisició d’una sèrie de vivendes i terrenys per tal d’habilitar el passeig exterior per tal de connectar el sender en la seua totalitat, amb l’objectiu de, allà on hi ha perill, actuar i posar els elements arquitectònics necessaris per a fer de la senda dels Lladres un itinerari amb un recorregut segur per als visitants i vianants”.

Com recorden des de Compromís per Sagunt, la Senda dels Lladres és una senda perimetral que envolta el Castell de Sagunt amb una distància total aproximada de 3 quilòmetres. Al llarg del recorregut es poden trobar vestigis d’ocupació de diferents èpoques, des de la població ibera a restes d’estructures de la Guerra Civil. Esta senda es troba reconeguda com a Senda Local (SL CV.42 Senda dels Lladres en el vessant del Castell) per la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori. Esta zona es troba inclosa dins de l’Inventari de Jaciments Arqueològics de la Conselleria de Cultura, en zona de protecció arqueològica i en concret, a l’entorn del BIC del Castell de Sagunt.

En quant a la manca de manteniment del sender, el portaveu nacionalista destaca: “Este és un projecte oblidat per l’administració del senyor Moreno. Fa un parell d’anys, des de la regidoria de Turisme va anunciar-se que s’actuaria en distints itineraris del terme, com la Ruta dels Senglars, la Ruta de Les Escales, i la Senda dels Lladres. Amb una simple passejada pel sender que pega la volta al castell, pot comprovar-se com no s’ha fet res. Hi ha disponibilitat de terrenys, però cal dotar el projecte de pressupost.”

“Des de Compromís pensem que la Senda dels Lladres és un dels grans potencials turístics dels que disposa la nostra ciutat. Però cal actuar de manera urgent. S’han de suprimir les vivendes il·legals que resten i eliminar les barreres arquitectòniques, hailitant elements com passarel·les i escales que ajuden a que este itinerari puga ser gaudit per persones de totes les condicions i edats. Tant les nombroses curses que es fan, com el trànsit incontrolat de bicicletes en un entorn arqueològic com és la muntanya del castell, han provocat que s’arribe a un punt crític en l’estat d’este itinerari únic.”, conclou Pepe Gil. 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí