Compromís per Sagunt preguntarà a la Generalitat per què Educació cedeix a Hisenda la construcció del centre integrat de FP vinculat a la gigafactoria de Volkswagen

0
147

El grup municipal valencianista valora que el Consell prenga decisions sobre la inversió de 10 milions d’euros per a aquesta infraestructura educativa vinculada a la reindustrialització de la ciutat i continua exigint la inversió paralitzada per al centre Eduardo Merello del Pla Edificant, també prioritària per al foment de l’ocupació de qualitat al Camp de Morvedre

Compromís preguntarà a la Generalitat Valenciana per què ha decidit que la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació faça una transferència de crèdit de 10 milions d’euros a la Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública, a fi que el departament dirigit per Ruth Merino promoga la construcció del centre integrat públic de formació professional (CIPFP) Parc Sagunt, com a suport de la instal·lació de la futura gigafactoria de bateries del Grup Volkswagen.

La regidora de Compromís per Sagunt, Maria Josep Picó, explica que, habitualment, el Departament d’Hisenda “no promou la construcció de centres educatius, normalment s’encarrega de centres administratius. Este fet mostra una certa desorganització en la conselleria d’Educació des de l’entrada del govern del PP en la Generalitat. Sembla que Educació no té cap intenció d’assumir les seues responsabilitats, en tot cas, demanarem que expliquen a la ciutadania aquest canvi de procediment”.

D’altrabanda, Compromís valora que el Consell prenga decisions sobre la inversió de 10 milions d’euros per a aquesta infraestructura educativa a fi de potenciar la formació de qualitat en l’actual procés de reindustrialització de Sagunt i la comarca. Tanmateix, continua exigint la inversió paralitzada pel Partit Popular, al capdavant del departament autonòmic d’Educació per al centre Eduardo Merello del Pla Edificant, també fonamental per a l’impuls de l’ocupació de qualitat al Camp de Morvedre.

“Desde la nostra formació considerem urgent i prioritari el manteniment de la inversió en el CIPFP Eduardo Merello contemplada al Pla Edificant per tal de donar continuïtat, en les millors condicions possibles, al projecte educatiu d’este centre de formació professional referent al País Valencià.”, conclou Maria Josep Picó.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí