Compromís rebutja la dissolució del Consell Local Agrari impulsada pel PSOE

0
86

La formació valencianista manifesta la seua oposició a la idea de l’equip de govern d’eliminar este òrgan. Pensen que l’objectiu és restar poder de decisió a les entitats que treballen directament el camp de Sagunt

Compromís rebutja la dissolució del Consell Local Agrari, impulsada pel PSOE. La formació valencianista manifesta la seua oposició a la idea de l’equip de govern d’eliminar este òrgan. Pensen que l’objectiu és restar poder de decisió a les entitats que treballen directament el camp de Sagunt. En paraules de Pepe Gil, representant de Compromís en el Consell Rector:“Estem en contra de la dissolució del Consell Local Agrari. El PSOE està obstinat en que este òrgan deixe de ser la figura autònoma que és, senzillament perquè no vol que el sector participe d’una manera activa amb veu i vot en les decisions que es puguen prendre en el si del mateix Consell. Considerem que és una decisió arbitrària perquè no està basada en cap tipus de norma ni dificultat econòmica. Pensem que ho fan amb l’objectiu de no donar participació al sector agrari de Sagunt.“

El portaveu del grup municipal a l’Ajuntament de Sagunt fa referència a l’anunci fet per la presidenta del Consell Local Agrari, Ana Maria Quesada, en l’últim consell rector celebrat el passat dilluns 22 d’abril, on manifestava la intenció de l’equip de govern de dissoldre este important òrgan representatiu de l’àmbit agrícola de Sagunt. Segons Gil: “Sembla que el sector agrari tampoc veu amb bons ulls esta dissolució. No hi ha motius legals ni econòmics per a desfer-se del Consell Local Agrari, però la majoria del PSOE amb el seguidisme d’EU volen desfer-lo perquè hi ha participació efectiva i tant els grups de l’oposició com el sector agrari tenen capacitat de decisió.”

Quant als motius que poden dur a l’equip de govern a prendre esta decisió, el portaveu nacionalista ho té clar: “Aquest és un àmbit on poden sorgir divergències i diferents idees, i això li molesta al senyor alcalde. No vol que els propis agricultors defensen el seu sector.”

“Des de sempre hem considerat que lluny de desfer-se del Consell Local Agrari, caldria reforçar-lo perquè, a més d’estar defensant al sector i cuidar de la nostra terra i del nostre medi ambient, faciliten el que hi haja vigilància en un terme municipal que té més de 132 km quadrats. Des de Compromís considerem que les funcions d’este òrgan es desenvolupen millor com està ara, perquè és una estructura que acompleix totes les normatives que ha d’acomplir totes les administracions, però és més àgil i menys encotillada que altres administracions, i sobretot perquè els representants del sector tenen veu i vot en les decisions que allà es prenen, i per tant poden influir en les línies d’acció prioritàries que consideren.”, conclou Pepe Gil, representant de Compromís en el Consell Rector Agrari de Sagunt.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí