El Betlem de la Casa Guarner torna a obrir les seues portes a Benifairó

0
505

Amb una superfície de mes de 60 metres quadrats, compta amb més de 300 figures, 40 de elles amb moviment

 Comunicat Ajuntament de Benifairó

El passat 2 de desembre va obrir les seues portes el tradicional Betlem de la Casa Guarner, una de les representacions nadalenques amb majors dimensions, que des de fa 13 anys s’exposa a Benifairó de les Valls. Cal destacar que el Betlem de la Casa Guarner ocupa una extensió de més de 60 metres quadrats i compta amb més de 300 figures, 40 d’elles amb moviment. Com cada any, l’autor del betlem és el veí de Benifairó Vicent Ros, que des de 2005 exposa el seu treball a la Casa Guarner, amb la col.laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Benifairó de les Valls.

Cal destacar que el betlem reprodueix una gran quantitat d’escenes històriques, elaborades de forma artesanal. “Una de les novetats d’enguany és la incorporació d’escenes de l’antic egipte, que se sumen a les tradicionals reproduccions de la vida quotidiana de fa més de 2.000 anys a Jerusalem”, explica el regidor de Cultura, Vicent Chordà. Totes i cadascuna de les escenes històriques han sigut construïdes de forma manual per Vicent Ros, amb un gran nivell de realisme i detall. De fet, algunes d’elles compten amb il.luminació i canalitzacions d’aigua. Tal i com exposa l’alcalde de Benifairó, Toni Sanfrancisco, “altra de les novetats d’enguany és la incorporació d’un naixement amb figures de gran tamany, de 40 centímetres d’alçada”.

El Betlem de la Casa Guarner es pot visitar de forma gratuïta de dilluns a diumenge de 17 a 19 hores fins el proper 4 de gener, excepte els dies 24, 25 i 31 de desembre i 1 de gener.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí