El Camp de Morvedre arriba als quatre milions per als seus municipis a través del Fons de Cooperació de la Diputació

0
560
  • La corporació ha entregat ja enguany prop de tres milions d’euros als ajuntaments de la comarca i aprovarà una tercera entrega de 970.000 euros al juliol per a aconseguir una xifra històrica
  • Els municipis del Camp de Morvedre es repartiran prop d’un milió d’euros, des dels 207.000 euros de Sagunt i els 98.000 de Canet fins als 30.000 euros de Segart en esta última entrega del Fons
  • Les localitats de la Vall de Segó: Faura, Benifairó de les Valls, Quartell, Quart de les Valls i Benavites, rebran 266.787 €. Veure la taula al peu de l’article.

Els municipis del Camp de Morvedre rebran abans de finalitzar l’estiu altres 970.000 euros de la Diputació de València en el marc del Fons de Cooperació Municipal, que ja ha repartit enguany prop de tres milions d’euros entre els ajuntaments de la comarca. Amb esta tercera i última entrega de la Diputació al Fons en el present exercici, el Camp de Morvedre aconseguix la històrica xifra de 3.935.000 euros.

Les quantitats de l’última aportació provincial al Fons de Cooperació oscil·len entre els 207.000 euros que pertanyen a la capital, Sagunt, i els 30.000 euros que rebrà Segart. A Canet d’en Berenguer li corresponen 98.000 euros i a Faura i Gilet entorn de 75.000, mentre que Benifairó de les Valls i Quartell també superen els 50.000 euros.

La Diputació de València aconseguix una històrica aportació de 80 milions d’euros al Fons de Cooperació Municipal 2022 amb este tercer pagament que s’aprovarà en el ple del mes de juliol. La institució que presidix Toni Gaspar ha ingressat ja 60 milions als ajuntaments de la província enguany i repartirà altres 20 milions més en les pròximes setmanes, completant així una assignació que quadruplica la dotació del Consell als municipis valencians en este programa en el qual la Diputació participa al costat de la Generalitat.

Esforç inversor

La Diputació quadruplica també els 20,6 milions d’euros que va començar aportant al Fons de Cooperació en 2017, any en què es va crear l’eina de finançament municipal que permet als consistoris destinar les ajudes tant a inversió com a despesa corrent. En paraules del president Gaspar, “l’esforç inversor que esta institució realitza tant a través del Fons com del Pla d’Inversions, i que enguany es traduïx en la injecció directa de més de 200 milions d’euros als ajuntaments, demostra que la prioritat de la Diputació són els pobles als quals representa, especialment els de menys de 10.000 habitants que són els que més la necessiten”.

Toni Gaspar recorda que les transferències directes als municipis s’han incrementat en els últims anys fruit de la gestió d’un equip de govern que “prioritza la liquiditat dels consistoris i reinvertix el romanent als pobles, ajudant-los a eixir de la pandèmia i a fer front a problemes conjunturals com és hui el de la inflació”.

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí