El Camp de Morvedre rebrà altres 970.000 euros de la Diputació en el nou repartiment del Fons de Cooperació

0
288
  • La corporació ha ingressat ja 40 milions d’euros als ajuntaments de la província, en repartirà 20 més en els pròxims dies i aprovarà abans de l’estiu altres 20 per a arribar a la històrica xifra de 80 milions
  • Els municipis de la comarca es repartiran vora un milió d’euros, des dels 207.000 euros de Sagunt i els 98.000 de Canet fins als 30.000 de Segart en esta segona entrega del Fons

11/maig/2022. Els municipis del Camp de Morvedre rebran altres 970.000 euros de la Diputació de València en el marc del Fons de Cooperació Municipal, que ja va deixar dos milions a la comarca fa vora dos mesos. Les 16 localitats que componen el Camp de Morvedre es repartiran esta vegada 970.470 euros, una quantitat similar a la que té previst ingressar la Diputació abans de l’estiu, amb una aportació extraordinària que elevarà a quatre milions l’assignació a la comarca a través del Fons de Cooperació.

Les quantitats de la segona aportació provincial al Fons de Cooperació oscil·len entre els 207.000 euros que s’assignen a la capital, Sagunt, i els 30.000 que rebrà Segart. A Canet d’en Berenguer li corresponen 98.000 euros i a Faura i Gilet vora 75.000, mentre que Benifairó de les Valls i Quartell també superen els 50.000 euros. Quart de les Valls supera els 45.000 euros i Benavites els 37.000 €.

La Diputació incrementarà enguany la seua aportació al Fons de Cooperació Municipal fins a aconseguir els 80 milions d’euros. La corporació provincial ha ingressat ja 40 milions als ajuntaments de la província; repartirà 20 milions més en els pròxims dies, després de la seua aprovació en la Comissió d’Hisenda i al ple de la setmana vinent;                  i completarà la seua assignació a este programa conjunt amb la Generalitat amb una últim repartiment de 20 milions, que arribarà als municipis valencians abans de l’estiu.

D’esta manera, la Diputació quadruplica els 20,6 milions d’euros que va començar aportant al Fons de Cooperació en 2017, any en què es va crear esta eina de finançament municipal que permet als consistoris destinar les ajudes tant a inversió com a despesa corrent. “Els 80 milions d’enguany constituixen una aportació històrica que se suma als 144 milions del recentment presentat Pla d’Inversions i que posen de manifest que la prioritat per a esta institució són els pobles als quals representa, especialment aquells amb menys de 10.000 habitants, que són els que més la necessiten”, assenyala el president de la Diputació, Toni Gaspar.

Gaspar insistix en “l’eficàcia d’este Fons que ha aconseguit reduir al mínim la burocràcia i transferir liquiditat als ajuntaments de manera molt àgil”, i recorda que esta aposta decidida per les transferències directes als municipis “és possible gràcies a la voluntat de l’equip de govern de reinvertir el romanent als pobles, ajudant-los a eixir de la pandèmia i a fer front a problemes conjunturals com és hui el de la inflació”.

Compensació als pobles d’entre 3.000 i 10.000 habitants

El màxim responsable provincial ha explicat que en este segon lliurament del Fons de Cooperació 2022 la Diputació “ha volgut compensar als municipis d’entre 3.000 i 10.000 habitants, eixos que habitualment queden fora dels criteris correctors al no ser del tot xicotets, cas de pobles amb menys població i recursos als quals esta institució considera prioritaris, ni arribar a disposar dels ingressos que tenen localitats amb major nombre d’habitants”.

Els 20 milions d’euros aprovats en la Comissió d’este dimarts, que arribaran a ple la setmana que ve, s’ingressaran a continuació als ajuntaments, que encara disposaran d’una altra partida similar abans de l’estiu “amb l’objectiu de garantir la seua liquiditat i la possibilitat de fer front a la pujada de preus generalitzada que condiciona la qualitat de vida de les veïnes i veïns de qualsevol municipi”, afig el president Gaspar.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí