El Camp de Morvedre rebrà dos milions d’euros de la Diputació en el primer lliurament del Fons de Cooperació

1
765

Els pobles de Les Valls rebran més de 491.000 €. En la publicació poden veure el quadre de totes les localitats del Camp de Morvedre.

  • La corporació triplica l’assignació del Consell als municipis valencians gràcies a una dotació extraordinària via superàvit que eleva l’aportació global al Fons d’enguany a 60 milions d’euros
  • El repartiment dels primers 40 milions deixarà 587.000 euros a Sagunt i més de 100.000 a Canet, Faura, Gilet i Benifairó de les Valls, enfront dels 55.000 de Segart, la localitat menys poblada de la comarca

10/març/2022. La comarca del Camp de Morvedre rebrà 1.994.465 euros de la Diputació de València en el primer lliurament del Fons de Cooperació Municipal que la institució provincial realitzarà als ajuntaments en el marc d’este pla conjunt amb la Generalitat. La partida forma part dels 40 milions d’euros pressupostats inicialment en els comptes de 2022, als quals la Diputació sumarà una dotació extraordinària de 20 milions d’euros via superàvit, amb la qual tornarà a triplicar l’assignació del Consell al Fons per als municipis valencians.

En funció de la població i amb criteris correctors en favor dels ajuntaments amb menys recursos, el repartiment a la comarca deixarà 587.000 euros a Sagunt, que supera els 67.000 habitants, i més de 100.000 en localitats com Canet d’en Berenguer, Faura, Gilet i Benifairó de les Valls.

El municipi menys poblat del Camp de Morvedre és Segart, que té assignats 55.000 euros, mentre que la resta dels ajuntaments de la comarca disposaran de quantitats que oscil·len entre els 64.000 euros d’Algar de Palància, amb 500 habitants, i els 95.000 de Quartell, amb un cens que supera les 1.600 persones.

Una eina eficient

El president de la Diputació, Toni Gaspar, recorda que el Fons de Cooperació Municipal “és una eina que no sols posa de manifest la importància de la col·laboració institucional, sinó que ha demostrat ser un instrument molt eficaç perquè les ajudes arriben de manera àgil i directa als ajuntaments, eliminant burocràcia i permetent destinar els diners tant a inversió com a despesa corrent”.

Un any més, la institució que dirigix Gaspar confirma la seua aposta per este Fons i les ajudes directes als municipis. El responsable d’Hisenda, Vicent Mascarell, explica que inicialment “es duplica l’aportació de la Generalitat a la província i, en última instància, es triplicarà amb una assignació extraordinària de 20 milions d’euros extreta del superàvit del passat any, que també reserva una partida de 10 milions d’euros per a l’ampliació i construcció de centres socials en el marc del ‘Pla Convivint’”.

L’àrea provincial d’Hisenda té ja preparat el repartiment dels primers 40 milions de l’aportació al Fons, inclosos en el pressupost de la Diputació per a 2022. Per comarques, destaquen els 6,1 milions d’euros que rebran els municipis de l’Horta Sud; els més de cinc milions que arribaran a les localitats de la Ribera Alta i l’Horta Nord; i els quatre milions assignats a la Safor.

1 Comentari:

  1. Espero que dichas subvenciones directas concedidas a los ayuntamientos puedan contribuir a iniciativas culturales reivindicadas desde hace tiempo por los cronistas del Camp de Morvedre y a Benavites particularmente en proyectos solicitados.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí