El Gabinet de Promoció del Valencià obri la convocatoria de la XXVII edició dels Premis Literaris Ciutat de Sagunt

0
170

Les creacions narratives, teatrals i poètiques podran enviar-se fins al 12 de juliol per la Seu Electrònica o presencialment en els Registres Municipals

La XXVII edició dels Premis Literaris Ciutat de Sagunt ha sigut aprovada per la Junta de Govern Local i el Gabinet de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Sagunt ha obert hui la convocatòria per a presentar les creacions narratives, teatrals i poètiques. Esta iniciativa es desenvolupa anualment amb la finalitat de normalitzar l’ús del valencià en l’àmbit de la creació literària, amb una dotació total en premis de 15.000 euros.

Els textos literaris es podran presentar a esta edició fins al 12 de juliol per mitjà de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Sagunt en format PDF o bé presencialment en els Registres Municipals. Enguany, la dotació en el cas del premi de narrativa és de 7.000 euros, mentre que la retribució econòmica en la categoria de poesia i en la de teatre és de 4.000 euros.

Per a la regidora de Normalització Lingüística, Patricia Sánchez, premiar l’art de l’escriptura en valencià sempre és estar d’enhorabona:«Arriba la XXVII edició dels Ciutat de Sagunt amb l’objectiu de premiar autors i autores que fan de les nostres paraules històries i poesies espectaculars». A més a més, la regidora de l’Ajuntament de Sagunt ha afegit: «Hem de cuidar la nostra cultura i sobretot hem d’ensenyar-la per a mantindre-la viva cada dia. Estos premis són molt reconeguts a tots els territoris on es parla la llengua i tenim el compromís ferm de fer-los més grans. Per això, des del Gabinet de Promoció del Valencià estem treballant en unes noves bases per al 2025 que aportaran grates sorpreses».

Els Premis Literaris Ciutat de Sagunt van nàixer en el 1997, any en què la poesia era l’únic génere guardonat mitjançant el premi Jaume Bru i Vidal, en homenatge a un dels intel·lectuals imprescindibles per a la ciutat. L’any següent apareixia el premi de novel·la i més avant el de teatre,este últim en honor a un dels més grans actors que ha donat la ciutat: Pepe Alba.

Les persones interessades poden consultar les bases de la XXVII edició dels Premis Literaris Ciutat de Sagunt i descarregar el document de sol·licitud de participació en el següent enllaç: Punxa ací

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí