EL GOVERN D’ESPANYA ADJUDICA LES OBRES DELS ESPIGONS EN EL LITORAL D’ALMENARA

0
408
  • L’UTE entre Trabajos y Contratas y Gimecons Construcciones y Contratas farà els treballs per prop de 6 milions d’euros, impostos inclosos
  • Les obres començaran en l’últim trimestre de l’any quan acabe el període de nidificació del corriol camanegre(chorlitejo)

Almenara, 9 de març de 2021

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic a través de la Direcció General de la Costa i la Mar ha adjudicat a la UTE conformada per Sociedad Anónima Trabajos y contratas y Gimecons Construcciones y Contratas S.L. l’obra de l’estabilització del front litoral en els termes municipals d’Almenara i la Llosa per un import de 4.921.343,55 euros sense impostos i de 5.954.825,7 euros amb impostos, sent l’oferta estimada entre les 14 presentades. La duració de les obres de les esculleres d’Almenara és de 12 mesos i aquestes començaran una vegada acabe el període de nidificació del corriol camanegre, en l’últim trimestre de l’any.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha mostrat la seua “gran satisfacció per la culminació d’un llarguíssim procés després de molts anys d’espera i reivindicacions que culminen ara amb l’adjudicació de les obres que començaran després del període de nidificació del corriol camanegre, el conegut chorlitejo”. “És tot un somni i una alegría, que per fi, després de tantíssims anys estiguem molt prop de veure com les màquines comencen a treballar per a construir les tan demandades esculleres, que seran la gran protecció de la nostra platja i acabaran amb els problemes de regressió actuals en el nostre litoral”, ha recordat l’alcaldessa.

Estíbaliz Pérez ha destacat que amb aquesta actuació “es posa ja el punt final al llarguíssim procés administratiu i ambiental, i és el punt de partida per a la construcció de les esculleres, per a les obres, de les quals seguirem, com no, molt pendents per a comprovar la seua execució i terminis una vegada comencen després del període de nidificació del chorlitejo”.

Ara “és el moment d’agrair a tots aquells que han treballat perquè les esculleres siguen possibles i arribar a aquest pas on ja s’han adjudicat les obres, i especialment a la Plataforma en Defensa de la Costa, moviment veïnal que ha estat sempre ací, reivindicant any rere any i defensant el que era just, les esculleres per a la protecció del nostre litoral, sense deixar que s’apagara la flama de la reivindicació veïnal”, així com a “tots els veïns i veïnes d’Almenara agrair-los el seu suport i també felicitar-los per aquest èxit col·lectiu del poble d’Almenara”.

L’actuació que ara s’adjudica consisteix en l’execució d’una bateria de 4 espigons i dos dics, l’acomodació de les goles de La Llosa i Queralt, i una important aportació d’àrids. Els espigons d’escullera es distribueixen des de la gola de Queralt cap al nord, al llarg de la Platja Casablanca d’Almenara, separats entre ells uns 250-300 metres, i amb longituds d’entre 130 i 210 metres, curts, però suficients per a retindre la grava amb la que s’ompliren les cel·les que es formen, amb un volum d’aportació que supera els 250.000 metres cúbics.

Aquest projecte compta amb Declaració d’Impacte Ambiental favorable, que va imposar mesures ambientals preventives i correctores que han quedat incorporades al projecte, entre les quals es poden citar el respecte als espais protegits de la Xarxa Natura 2000 (Marjal d’Almenara i Alguers de Borriana-Moncofa), o la vigilància ambiental per a no afectar la posidònia oceànica ni al corriol camanegre.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí