El Pla Obert de la Diputació de València repartirà 2,2 milions més entre els municipis del Camp de Morvedre

0
230
  • L’assignació d’este pla quadriennal, una de les novetats per a facilitar la planificació i execució de les obres, creix en tots els municipis de la comarca, que disposarà de més de 14 milions d’euros
  • La vicepresidenta primera i responsable de Cooperació, Natàlia Enguix, assegura que “més enllà de titulars amb l’anunci de milions, facilitarem el procés als pobles perquè convertisquen en realitat els seus projectes”
  • El ple de gener aprovarà un pla que premiarà les iniciatives arriscades i noves que transformen els municipis i que tindrà tres convocatòries anuals, la primera a l’abril. Es podran presentar projectes durant tot l’any

Tots els municipis del Camp de Morvedre han vist incrementada la seua assignació amb el nou Pla Obert d’Inversions de la Diputació de València. Només Sagunt queda al marge del pla, en comptar amb més de 50.000 habitants, i accedirà a altres línies d’inversió de la corporació provincial. En concret, 15 ajuntaments del Camp de Morvedre rebran en el seu conjunt 14.125.893 euros en els pròxims quatre anys, 2,2 milions més que en el període 2019-23, amb els últims plans d’inversió de la Diputació.

Totes les comarques valencianes han vist incrementada de manera considerable l’assignació del nou Pla Obert d’Inversions de la Diputació de València, el major programa inversor en la història de la corporació provincial amb una partida de 350 milions d’euros a quatre anys. Precisament la planificació quadriennal és una de les principals novetats d’un pla que pretén “facilitar el procés als ajuntaments, que podran presentar els seus projectes en qualsevol moment, sense pressions, i disposaran del temps suficient per a executar les obres i que els diners es queden als pobles”, destaca la vicepresidenta primera i responsable de Cooperació, Natàlia Enguix.

Les xifres del Pla Obert d’Inversions, comunicades a cada alcalde i alcaldessa el passat 5 de gener, tal com va avançar la vicepresidenta Enguix en la presentació del pla, confirmen que 257 de 264 ajuntaments rebran més diners amb el Pla Obert, mentre que els set restants disposaran d’inversions complementàries al llarg de la legislatura perquè puguen igualment incrementar els seus recursos. “La resposta ha sigut molt positiva per part dels alcaldes i alcaldesses, que valoren sobretot la implicació de la Diputació per a facilitar el procediment i agilitzar els projectes”, assegura la vicepresidenta.

En paraules d’Enguix, “queda acreditat l’esforç inversor i que els ajuntaments disposaran de més recursos econòmics, però no volem que este siga un pla sol de titulars amb una pluja de milions per als pobles, sinó que els projectes es plasmen en millores reals per als municipis i que siga també un pla de valors, que incentivarà la responsabilitat dels alcaldes en actuacions relacionades amb l’aigua, els espais verds i infantils, les infraestructures esportives o l’urbanisme amb perspectiva de gènere, i reconeixerà les bones pràctiques dels ajuntaments i les iniciatives noves que transformen els nostres municipis”.

Repartiment per municipis

L’assignació del nou pla d’inversions de la Diputació que dirigix Vicent Mompó creix exponencialment en tots els municipis del Camp de Morvedre, on destaquen els 477.000 euros de més que rebrà Canet d’en Berenguer (1.716.630 euros); els 235.000 euros addicionals per a Estivella (990.050 euros); els +218.000 de Gilet (1.223.685 euros); i els +217.000 d’Albalat dels Tarongers (972.898 euros). A més, Faura, Benifairó de les Valls, Benavites, Torres Torres i Segart també superen, en alguns casos àmpliament, els 100.000 euros addicionals en el nou pla inversor de la Diputació.

La vicepresidenta Enguix afig que les modulacions en les fórmules de repartiment “sempre generen canvis puntuals en l’assignació als municipis, però esta vegada ha sigut a l’alça per a tots, com no podia ser d’una altra forma quan s’ha incrementat la dotació del pla en 60 milions d’euros”. “En esta ocasió ha prevalgut més la població que el territori, en coherència amb el que els valencians reclamen al sistema de finançament estatal, que ens infrafinança al no tindre en compte la població”, conclou la responsable provincial.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí