EL PLE APROVA PER UNANIMITAT TOTES LES MOCIONS PRESENTADES A LA SESSIÓ  ORDINÀRIA DE SETEMBRE

0
839

Els grups polítics han registrat un total de set proposicions

Comunicat de premsa de l’Ajuntament de Faura

La primera proposició de l’ordre del dia del Ple de setembre ha sigut l’aprovació per unanimitat del Compte General de la Corporació de l’exercici 2017, integrada pels estats i comptes de l’entitat local, i que ha sigut realitzada per la Intervenció. A més, s’ha acordat, també amb la totalitat de vots a favor, una modificació de crèdits.

PROPOSICIONS DELS GRUPS MUNICIPALS

Pel que fa a les proposicions presentades al Ple pels grups municipals, el Grup Municipal Socialista n’ha registrat quatre. Totes elles han sigut aprovades per unanimitat.

Estació de Les valls i centre de dia, entre altres

La primera d’elles, sobre el condicionament de l’estació de Les Valls. A eixe respecte, s’ha aprovat instar a la Mancomunitat de les Valls perquè reprenga les gestions amb els responsables de Renfe i Adif per a trobar una solució que faça més segura l’estació de les Valls per a les persones usuàries. Així també, s’instarà novament a l’Ajuntament de Sagunt perquè dote d’il•luminació el tram d’accés a l’estació de RENFE de Les Valls comprés entre l’inici del pont que salva les vies en la carretera CV-320 i la mateixa estació.

La segona proposició del Grup Municipal Socialista ha defensat el nomenament de funcionaris interins per als cossos de Policia Local i ha reclamat instar a la Generalitat Valenciana que prorrogue el Decret Llei 2/2018, d’11 de maig, del Consell, que permet als ajuntaments amb cossos de policia local nomenar personal funcionari interí amb categoria
d’agent. Una norma que inicialment té vigència fins al 31 de desembre de 2018. Se sol•licita la seua ampliació mentre el Govern Central no derogue les limitacions que impedeixen augmentar la dotació de personal dels cossos de Politica Local.

En tercer lloc, el Grup Municipal Socialista ha portat al Ple una moció per tal d’instar a la Conselleria d’Igualtat i Política Inclusiva perquè estudie incloure al poble de Faura dins de qualsevol dels plans o línies d’actuació que té per a la construcció de centres de dia, donat que l’Ajuntament de Faura ja és propietari del solar destinat a centre de dia des de 2007, quan va fer les gestions oportunes per a adquirir-lo i construir, el 2011, la primera fase de l’Espai dels Majors, que és l’edifici destinat als majors autosuficients, restant la construcció de l’edifici destinat a les persones amb dependència a la convocatòria de futures ajudes.

Per últim, el Grup Municipal Socialista ha proposat a l’Ajuntament de Faura  elaborar el Pla d’Actuació Municipal front al Risc d’Inundacions (PAMRI) amb l’assessorament dels tècnics de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, ja que el municipi té un risc mitjà d’inundació, segons el Pla Especial davant el risc d’inundacions en la Comunitat Valenciana, més conegut com el PATRICOVA, i que, per tant, pot comptar amb l’assessorament de personal tècnic de l’Agència.

Observatoris Forestals, distinció a Paco Muñoz i gratuïtat de l’AP7

Entre les proposicions presentades pels grups polítics, ha hagut una registrada de manera conjunta per Junts per Faura i el Grup Municipal Socialista. L’acord reclama la creació d’una xarxa d’observatoris forestals al Camp de Morvedre que garantisca la preservació de les masses forestals de la comarca. Amb eixe objectiu, se sol•licitarà a la Conselleria de Medi Ambient el manteniment i condicionament de l’observatori del Picaio d’Algímia d’Alfara per al proper estiu i que continue sent un punt de vigilància de la xarxa d’observatoris de la
Generalitat. A més, es demana la creació d’un observatori per a la prevenció d’incendis en la zona de Bonilles-Romeu.

La segona proposició del Grup Junts per Faura ha demanat l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana per a Francesc Muñoz i Martínez, «Paco Muñoz», amb motiu del pròxim 9 d’octubre. La petició es basa en l’extensa trajectòria de Paco  Muñoz com a referent indiscutible de la lluita i el treball per la conservació i la dignificació de la nostra llengua i cultura. Uns ideals que l’han dut a convertir-se en una de les persones més estimades i respectades, a tots els nivells socials, arreu del nostre territori.

Per últim, el Grup Junts per Faura ha portat al Ple una moció per la gratuïtat de l’AP-7 i l’adopció de mesures compensatòries mentre finalitza la pròrroga de la concessió, prevista per a finals de l’any 2019. A eixe respecte, ha reclamat que no es realitzen nous tràmits
normatius i administratius que permeten una nova pròrroga de la gestió de l’AP-7. A més, ha exigit que l’Administració General de l’Estat redacte, de forma urgent projectes que permeten als municipis afectats pel traçat de l’AP-7 dins del seu terme municipal, dotar-se d’una connexió d’enllaç amb el vial.

27 de setembre de 2018

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí