EL PLE, DE L’AJUNTAMENT DE FAURA, CELEBRA L’ÚLTIMA SESSIÓ ABANS DE L’ESTIU

0
554

Comunicat de premsa de l’Ajuntament de Faura

Totes les proposicions presentades han sigut aprovades per unanimitat

Durant la sessió ordinària del mes de maig, el Ple ha aprovat, a proposta d’Alcaldia i per unanimitat, que les dues festes locals que tindran lloc a Faura durant l’any 2019 seran el 29 d’abril, Festivitat de Sant Vicent Ferrer, i el 19 d’agost, Festivitat de la Pujà de Santa Bàrbara.

PROPOSICIONS DELS GRUPS MUNICIPALS
Pel que fa als grups municipals, totes les mocions presentades han sigut aprovades per unanimitat dels membres del Ple.

El Grup Municipal Socialista ha portat al Ple quatre proposicions. La primera d’elles, referida als cuidadors no professionals de la dependència, ha instat el Govern Central a que restablisca l’obligatòria subscripció del conveni especial de Seguretat Social dels cuidadors/es no professionals de persones en situació de dependència, així com que es procedisca a ingressar la seua corresponent cotització a càrrec exclusiu de l’Estat. A més, ha reclamat que es recuperen els nivells de finançament a la Llei de la Dependència per part dels Pressupostos Generals de l’Estat, previs a les retallades del 2012.

La següent proposta ha estat centrada a frenar la crisi del lloguer i facilitar l’accés a un habitatge digne. Amb eixe objectiu, el Grup Municipal Socialista ha apuntat que cal una reforma legislativa del Govern Central que controle els preus i fomente el lloguer regulat, aplicant desgravacions especials en l’IRPF tant als inquilins d’habitatge en lloguer com a aquells propietaris que establisquen preus assequibles en els contractes de lloguer.

D’altra banda i donat que el 31 de desembre de 2019 acaba la històrica concessió que Abertis té sobre l’autopista AP7, el Grup Municipal Socialista ha portat a Ple una proposició per la reversió i la gratuïtat d’aquesta infraestructura. A eixe respecte, ha reiterat la petició de l’Ajuntament de Faura, que va tindre lloc al Ple de 21 de març de 2016, perquè el Govern Central, una vegada arribe el termini de la concessió de l’AP-7, no torne a prorrogar-la i que l’AP7 passe a ser de gestió pública i gratuïta.

Per últim, el Grup Municipal Socialista ha exigit al Govern Central en una altra proposició el compliment del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, reclamant-li que complisca el seu compromís de destinar per a la lluita contra la violència de gènere 200 milions d’euros als Pressupostos Generals de l’Estat del 2018. De tal manera que, als 80 milions actuals, se sumen els 100 milions promesos per a les Comunitats Autònomes per a destinar a prevenció educativa i sanitària i els 20 milions d’euros per als Ajuntaments per a destinar a la millora de l’atenció jurídica, psicològica i social de proximitat.

Per la seua banda, el Grup Junts per Faura ha presentat tres mocions al Ple del mes de maig. La primera d’elles, en suport a Palestina, ha instat l’Ajuntament a que manifeste el seu més rotund rebuig al trasllat de l’Ambaixada d’Estats Units a Jerusalem i condemne qualsevol ús desproporcionat de la força per part de l’exèrcit israelià contra els manifestants palestins. A més, ha proposat que l’Ajuntament sol•licite al Consell de la Generalitat que s’adreçe al Govern Central perquè demane Israel que detinga immediatament el foc i garantisca els drets del poble palestí a organitzar protestes pacífiques.

Una altra proposició del Grup Junts per Faura ha estat centrada en la dignificació del treball de la llar i les cures, i a favor de la ratificació del conveni 189 de l’Organització Internacional del Treball (OIT). En eixe sentit, s’ha reclamat a l’Ajuntament que inste al Govern Central a ratificar-lo de manera immediata per poder garantir l’equiparació dels drets de les treballadores i treballadors de la llar i les cures als de la resta de treballadors i treballadores del Règim General de la Seguretat Social.

L’última proposició, presentada amb l’acord dels tres partits polítics que componen el Ple, ha estat referida a la defensa dels drets de les dones víctimes d’agressions sexuals. La moció ha reclamat que l’Ajuntament mostre el seu suport a les dones que són víctimes d’agressions sexuals. D’aquesta manera, ha demanat seguir amb els procediments d’actuació i coordinació existents entre les forces i cossos de seguretat a Faura en matèria de violència contra les dones i ampliar-lo a víctimes d’agressions sexuals. A més, s’ha apuntat la necessitat de continuar, també, amb la formació en perspectiva de gènere dels professionals de l’Ajuntament. En un altre dels acords, ha proposat dissenyar una campanya contra les agressions sexistes o sexuals en els espais d’oci i lleure; la inclusió dels logos i lemes en els diferents materials elaborats per l’Ajuntament i demanar la col•laboració dels diferents col•lectius i comerços  per a la seua difusió, posant l’accent especialment en les Festes d’Agost.

30 de maig de 2018

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here