El PSOE decideix privatitzar el servei d’aigua a Benifairó

0
544

Comunicat de la regidora d’ERPV

Malgrat que des d’Esquerra Republicana hem intentat parar-ho diverses vegades, en breu el servei d’aigua potable de Benifairó de les Valls quedarà en mans d’una empresa per als pròxims 20 anys, gràcies a la privatització impulsada pel PSOE del nostre poble, amb la connivència del PP.

Vam proposar que una decisió tan important es portara a votació popular, com alguns veïns i veïnes van demanar per escrit, i se’ns va ignorar. Hem presentat al·legacions i hem manifestat reiteradament la nostra oposició en molts plens de l’Ajuntament, sempre en solitari.

I tots els nostres esforços han rebotat contra el mur de la intransigència del PSOE local, que, davant les nostres preguntes i oferiments de reunir-nos i buscar solucions, ens ha estat donant llargues per a immediatament anunciar els seus plans a través de la premsa comarcal.

Som conscients dels problemes que té ara mateix el servei d’aigua a Benifairó. De la mateixa manera que som conscients que no són problemes nous, sinó que deriven de la mala gestió del PSOE. Ja fa molts anys que la xarxa d’aigua està en mal estat i s’ha de canviar, però si en 8 anys l’actual alcalde no ha estat capaç de planificar actuacions per resoldre aquest problema, no ens pot fer pagar la seua falta de previsió a les veïnes i als veïns.

El mateix passa amb el deute de 128.000 € amb l’Ajuntament de Sagunt. Quan van canviar el subministrament d’aigua del pou municipal per la del metre cúbic, d’esquenes als veïns i a la resta de regidors, ja haurien d’haver previst que el cost de portar l’aigua des del Xúquer a la potabilitzadora de Sagunt s’havia de pagar. En aquest sentit, de nou la seua falta de previsió la pagarem les veïnes i els veïns, havent de deixar l’aigua potable en mans d’una empresa privada.

El PSOE ha optat per tirar balons fora quan els problemes que no han sabut preveure els han explotat en la cara. Com ha dit l’alcalde, Toni Sanfrancisco, en un article a premsa, “ara el consistori deixa de tindre la responsabilitat”; és a dir, li passa el mort dels problemes o increments en el preu a altres: de moment i d’entrada, un 10% de pujada de l’aigua, perquè, com que es tracta d’una empresa privada, ens tocarà pagar IVA.

Com bé diu l’alcalde de Benifairó, no és més del poble qui més crida sinó qui més treballa per la GENT, amb majúscules. I nosaltres ens preguntem si és treballar per la gent conèixer el problema de fa anys i no preveure cap solució fins que tot ha explotat. Es que un servei bàsic per a les veïnes i els veïns del nostre poble, com el del subministrament d’aigua, no estava entre les seues prioritats?

Des d’Esquerra Republicana hem intentat aportar alternatives, que han sigut sistemàticament ignorades per l’alcalde. Després diran que si només ens queixem, però el fet és que fa més d’un any que els hem demanat d’obrir una reflexió conjunta per intentar acordar altres solucions. Però és que el PSOE no vol que ningú que no siguen ells participe de la presa de solucions als problemes del poble.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here