ESQUERRA REPUBLICANA DEL CAMP DE MORVEDRE CENSURA QUE LA MANCOMUNITAT DE LES VALLS ARRACONE EL VALENCIÀ A LES SEUES PUBLICACIONS OFICIALS

0
584
Foto web Mancomunitat

L’executiva comarcal d’ERPV al Camp de Morvedre ha censurat el poc ús, per no dir nul, que fa la institució de la Mancomunitat de les Valls de la llengua a les seues campanyes promocionals o a la pròpia web www.lesvalls.es. En un comunicat la formació valencianista destaca que és incomprensible com la Mancomunitat de les Valls, amb el seu President al front, l’Alcalde de Benifairó Toni Sanfrancisco, arracona el valencià i només l’usa de manera anecdòtica i com a molt des del bilingüisme, com al darrer vídeo promocional dels cinc pobles de les Valls que ha compartit a les seues xarxes la Manco.

A més, destaquen des d’ERPV-Camp de Morvedre, que  la web de la Mancomunitat està solament en castellà, amb una pestanya per al valencià que està buida de contingut completament.

Aquesta situació, a més d’incomplir la Llei d’Us i Ensenyament del valencià és completament contrària a la realitat de Les Valls, on la població és eminentment valencianoparlant.

Des d’ERPV-Camp de Morvedre afirmen que cal que la Mancomunitat corregisca aquest dèficit immediatament, i impulse com és degut les seues comunicacions i campanyes promocionals en la llengua pròpia i natural de la Vall de Segó, el valencià.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here