Esquerra Republicana es queda sola defensant la gestió pública del servei d’aigua potable a Benifairó de les Valls

0
588

Comunicat de premsa d’Esquerra Republicana

El passat 8 de març, es va celebrar un ple extraordinari a l’Ajuntament de Benifairó de les Valls. La convocatòria va coincidir amb la jornada de vaga feminista que va acabar amb manifestacions multitudinàries arreu del País Valencià. La regidora d’Esquerra Republicana, Adela Alba, va manifestar que ”no s’entén que el PSOE parle de donar suport a la jornada de vaga feminista i convoque un ple coincidint amb l’hora de la manifestació. Queda clar que per al PSOE de Benifairó de les Valls aquesta jornada de reivindicació no era important, ja que podia haver convocat el ple qualsevol altre dia, però va decidir fer-ho el 8 de març”.

Com a protesta, la regidora d’Esquerra Republicana només va participar en l’últim punt de l’ordre del dia, sobre la privatització del servei d’aigua potable ja que “som els únics que defensem una gestió pública del servei d’aigua potable i no podíem deixar sense veu a tots els veïns i veïnes que no volen que el servei es privatitze”.

El Ple va votar a favor de desestimar les al·legacions presentades per la regidora d’Esquerra Republicana, que va intentar al·legar per tal de conservar la gestió pública del servei introduint mecanismes per a intentar fer-lo sostenible.

“Malgrat tot, estava clar que les al·legacions no anaven a prosperar, perquè el PSOE fa mesos que tenia presa la decisió de privatitzar la gestió de l’aigua potable. Primer ens van dir que les observacions eren ideològiques i no tècniques i ara presentem al·legacions tècniques i ens contesten contradient la memòria anterior i la pròpia actuació del govern municipal”, indicava la regidora republicana.

El Ple va acabar amb l’alcalde recriminant a Esquerra Republicana que hi ha llocs on governen que tenen gestió privada del servei d’aigua, presentant-ho com una incoherència. “El que oblida l’alcalde és que en cap dels pobles que diu Esquerra Republicana estava al govern quan es va privatitzar. De fet hi ha un poble que la concessió es va fer durant el franquisme i li l’adjudica a Esquerra Republicana. Tampoc recorda els nombrosos municipis on governem i estem tractant de recuperar la concessió, com Sabadell o Badalona.”

Per últim, la regidora d’Esquerra Republicana indicava que “tot aquest conflicte és fruït de la falta de voluntat de negociar res per part de l’equip de govern. Portem des d’abril de l’any passat demanant informació i oferint-nos per a buscar solucions i tot el que ens hem trobat és desinformació i imposicions de la majoria absoluta del PSOE”.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí