Este dilluns comença la I Mostra Saguntum in Mare Nostrum MMXXIV, una mostra romana del municipi

0
143

Fins al 29 d’abril es podrà visitar l’exposició Morir en Pompeya, situada en el Centre Cultural Mario Monreal

Sagunt rememorarà la setmana vinent, del 22 al 28 d’abril, el seu passat romà amb unes jornades en les quals s’han programat diverses activitats orientades a acostar la ciutadania al passat històric de la ciutat i a la candidatura del municipi com a Patrimoni de la Humanitat. Esta mostra, que rep el nom de Saguntum in Mare Nostrum, està organitzada pel departament de Cultura de l’Ajuntament de Sagunt, amb la col·laboració de l’associació Nautilus, Grup Fotográfico ARSE, Sagvntvm Avgvsta, Aeqvor Nostrvm, Sagvntvm Civitas, Universitat de València, CEFIRE i Club de Lluita Camp de Morvedre.

Les jornades, que les va presentar el departament de Cultura el passat 27 de març, començaran este dilluns, 22 d’abril, a les 18.30 amb la conferència de l’associació Nautilus Gladiatores Saguntini, ¡Pugnate!,  a càrrec de María Engracia Muñoz-Santos, a la Casa Municipal de Cultura. D’altra banda, l’exposició Morir en Pompeya de la Universitat de València pot visitar-se en el Centre Cultural Mario Monreal fins al 29 d’abril.

El dimarts 23 d’abril a les 19 hores Iván Fumadó Ortega impartirà una conferència en el Centre Cultural Mario Monreal; el dimecres 24 d’abril a les 19 hores hi haurà una conferència a càrrec de Martín Llorenç Alpont i es realitzarà l’acte de clausura de l’exposició Morir en Pompeya, organitzada per la Universitat de València. El dijous 25 d’abril a les 19 hores l’escriptor Santiago Posteguillo presentarà la seua obra Maldita Roma en el Centre Cultural Mario Monreal.

El divendres 26 d’abril, a les 19 hores, tindrà lloc una concentració de totes les associacions participants abillades amb vestuaris tradicionals en la Glorieta i a les 19.30 se seguirà el recorregut: Camí Reial, carrer Raseta, plaça Antiga Moreria, carrer Els Horts i plaça Fòrum. A les 20 hores hi haurà una recreació històrica, que consistirà en el ritual d’encendre el foc etern i passar-lo entre les associacions.

El dissabte 27 d’abril tindran lloc tallers romans, organitzats per grups de recreació històrica, al pati porticat del Mercat Municipal de Sagunt d’11 a 14 hores, on hi haurà també una degustació gastronòmica a càrrec d’Arqueogastronomía. A les 18 hores hi haurà una concentració de totes les associacions participants abillades amb vestuaris tradicionals en la Glorieta i a les 18.30 se seguirà el recorregut: Glorieta, plaça Major, carrer del Castell i Teatre Romà. A les 19 hores hi haurà una recreació històrica sobre la República romana i Anníbal.

El diumenge 28 serà la clausura de la mostra amb un ritual al déu Bacco. A les 10.30 hores hi haurà una concentració en la Glorieta i a les 11 se seguirà el recorregut: Glorieta, plaça Major, carrer del Castell i Teatre Romà. D’11.30 a 12.30 hores tindrà lloc la recreació històrica i a continuació es llegirà el manifest, amb el qual es ressaltaran els valors culturals que han arribat fins a l’actualitat.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí