FAURA COMPTARÀ AMB UN REGISTRE MUNICIPAL DE TERRES

0
875

Comunicat de premsa de l’Ajuntament de Faura

Aquest banc de terres dóna forma a les tasques que es venien fent des de fa tres anys per evitar l’abandó de parcel·les agrícoles.

Davant la problemàtica de l’abandonament de les parcel·les agrícoles després de l’esclafit de la bombolla immobiliària, l’Ajuntament de Faura va establir, en la legislatura anterior, un full de ruta que consistia en l’elaboració d’un registre de terres abandonades i en contactar amb els propietaris perquè condicionaren els seus terrenys i evitar així la declaració d’incendis i la proliferació de plagues.

Durant els darrers anys s’han enviat desenes notificacions als propietaris de terres en estat d’abandonament per tal que les deixen en un estat òptim. Al voltant del 70% han respost positivament i han netejat les parcel·les.

En eixa tasca d’investigació es va implicar la Policia Local que es va dedicar a realitzar informes en col·laboració amb altres organismes com ara el Registre de la Propietat. La feina no ha estat fàcil perquè no sempre es pot trobar al propietari de la terra, ja que moltes pertanyen a bancs o empreses en fallida les quals adquiriren terrenys durant els anys d’especulació urbanística. Gràcies a aquest registre l’Ajuntament ha facilitat que persones interessades a cultivar pogueren contactar amb els propietaris de terrenys abandonats, però sense entrar mai en l’acord privat.

Tots aquests esforços prendran cos administratiu amb la creació d’un Banc de Terres, gràcies al programa que ha dissenyat la Diputació de València, i tal com va acordar al Ple amb una proposta de Junts per Faura, i esmenada pel Grup Socialista. En el pròxim Ple s’aprovaran les bases reguladores del “Banc de terres agrícoles de Faura”, després de reunir-se i rebre l’assessorament dels tècnics de Medi Ambient de la Diputació. En aquest banc es podran inscriure els propietaris interessats a arrendar o llogar les terres i les persones interessades a fer-se’n càrrec del seu conreu.

8 de novembre de 2016

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí