Iniciativa Legislativa Popular ‘Tres Voltes Rebel’ per la gratuïtat dels productes per a la regla

0
991

El proper divendres 2 de juliol a les 19:30h, tindrà lloc a l’Auditori de Quartell la presentació de la Iniciativa Legislativa Popular ‘Tres Voltes Rebel’ per la gratuïtat dels productes per al periode.

La presentació, a càrrec del grup promotor de la iniciativa i de la Federació comarcal d’Esquerra Republicana comptarà amb la participació de María Pérez, membre de la comissió promotora, Adela Alba, regidora a l’Ajuntament de Benifairó de les Valls per ERPV i de Teresa Ribera, comare a l’Hospital la Fe de València.

En eixe sentit des de la comissió promotora de la iniciativa expliquen que ‘la menstruació continua sent un tabú en la societat, un procés natural que no compta amb un cos legislatiu que elimine o minimitze aquesta discriminació cap a les dones.’  A més, també expliquen les promotores de la iniciativa que ‘la nostra proposta persegueix la gratuïtat dels productes per al període, especialment i de manera universal els productes sostenibles i reutilitzables. Cal tenir en compte que els productes higiènics convencionals com tampons i  compreses, tenen un gran impacte sobre el medi-ambient; cada persona menstruant genera 2,14 kg de deixalles a l’any. Al País Valencià hi ha quasi 1 milió i mig de dones en edat menstrual, en eixes xifres l’impacte sobre el medi-ambient que es genera cada any és de més de 3.000 tones. Amb aquesta proposta de llei també volem combatre aquesta petjada sobre la natura’.

Des de la comissió promotora animen a totes les veïnes i veïns a acostar-se el proper divendres dia 2 a Quartell, a escoltar la xarrada i a signar la iniciativa per a fer realitat aquesta reivindicació que, en definitiva, no persegueix res més que conquerir un dret social.

Podcast de la conversa amb Adela Alba – Per a escoltar la conversa en el mòbil, tocar el text: Reproduir en Navegador

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí