Junts per Faura demana la retirada de les plaques amb simbologia feixista

0
618

Comunicat de premsa de Junts per Faura

Junts per Faura ha demanat a través d’una proposta al Ple de l’Ajuntament del pròxim dilluns la retirada de les plaques amb simbologia feixista dels habitatges de protecció oficial. La coalició valencianista i republicana proposa que s’encete una col·laboració entre el Consistori i els veïns propietaris de les cases on encara perduren aquestes plaques amb simbologia feixista per tal de retirar-les al  més aviat possible. El valencianistes remarquen que la presència d’aquestes plaques constitueix un incompliment de la Llei de Memòria Històrica.

En aquest sentit, el portaveu de la coalició integrada per Esquerra Republicana i Compromís, Domènec Garcia, ha declarat que  “fa quasi un any la Comissió Tècnica de Coordinació de la Direcció General de Reformes Democràtiques impulsada pel govern de la Generalitat Valenciana en recomanava la retirada, argumentant que ‘exhibeixen simbologia franquista o representativa d’organismes i partits associats amb la dictadura’”.

El portaveu de Junts per Faura ha volgut remarcar que des de la coalició s’ha esperat un temps prudencial per veure si l’equip de govern Faura posava en marxa aquestes recomanacions. Així, Domènec Garcia ha afegit: “vist que l’equip de govern no pren la iniciativa, hem decidit impulsar aquesta moció i instar el Ple de l’Ajuntament a prendre l’acord de retirada d’aquesta simbologia feixista”.

Així mateix, des del grup municipal de Junts per Faura, han presentat per registre  preguntes relatives a diverses qüestions municipals:

D’una banda han demanat a l’equip de govern informació relativa a la compra del local de la Corbella per part de l’Ajuntament, qüestió apareguda en premsa comarcal setmanes enrere. També s’ha demanat informació sobre la superfície forestal del poble de Faura amb la intenció d’esbrinar la possibilitat de plantejar la creació d’un pla de gestió forestal del terme municipal de Faura.

Per últim, també han sol·licitat tindre accés al registre d’entrada municipal per poder dur a terme la tasca de fiscalització del funcionament del Consistori, complint així amb el deure d’oposició que els pertoca fer.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí