JUNTS PER FAURA DEMANA QUE EL PLE DE L’AJUNTAMENT EXIGISCA MESURES DE PRESSIÓ PER A SOLUCIONAR ELS GREUS PROBLEMES DEL SECTOR DE LA TARONJA

0
592

Comunicat de Junts per Faura

La formació valencianista de l’Ajuntament de Faura, Junts per Faura, ha presentat una moció al Ple de l’Ajuntament perquè s’inste al Govern espanyol a què sol·licite a la Comissió de la Unió Europea l’aplicació de la clàusula de salvaguarda de l’article 34 de l’Acord econòmic entre la UE i Àfrica del sud. Aquesta clàusula, en cas de fer-la efectiva el govern espanyol, blindaria les taronges valencianes front l’entrada de la taronja sud-africana i protegiria els nostres cítrics dels efectes negatius del citat acord. ‘Fins i tot, darrerament, ha entrat en vigor aquesta mateixa clàusula per a les importacions d’arròs de Myanmar i Cambodja, protegint així els nostres productors arrossers de l’enfonsament dels preus. Perquè no per als cítrics??’ Es pregunten els portaveus de Junts per Faura.

A més la moció que s’ha presentat des de Junts per Faura insta a generar una partida pressupostària que siga suficient per a la retirada de cítrics del mercat en fresc, per a aquells agricultors que no pertanyen a cap organització de productors. En aquest sentit, des de la coalició que integren Compromís i Esquerra Republicana han afirmat que aquest és un problema polític, i des de la política han de vindre les solucions. Des de l’any 2016, quan es va signar l’acord entre la UE i Sud-Àfrica, anem avisant que les conseqüències serien nefastes. Per tot això cal tindre clar qui en són responsables. I cal explicar que el PP hi va votar a favor d’aquest acord i la gran majoria d’Eurodiputats del PSOE s’hi van abstindre, sabent el greu perill al qual estaven abocant al sector citrícola.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí