Junts per Faura organitza un col·loqui sobre la problemàtica dels cítrics valencians

0
959

 

 Entrevista a Domènech García

 

 

Comunicat de premsa de Junts per Faura

La coalició valencianista Junts per Faura, integrada per Esquerra Republicana i Compromís, ha organitzat una xerrada-col·loqui sobre l’acord econòmic de la Unió Europea i Sud-àfrica, amb tota la problemàtica que comporta per a les taronges valencianes. L’acte tindrà lloc el pròxim dimarts 3 de gener, a les 19 hores, al bar La Protectora de Faura i comptarà amb les intervencions de l’eurodiputat de Compromís Jordi Sebastià i el representant de la Unió de Llauradors Joanma Mesado.En aquest sentit, fonts de la coalició han recordat que tan sols fa unes setmanes s’aprovava en el Parlament Europeu una modificació del règim d’importació de cítrics del sud d’Àfrica. Malauradament, només els eurodiputats d’Esquerra Republicana, Josep Maria Terricabras i Ernest Maragall, i de Compromís-Primavera Europea Jordi Sebastià, junt a d’altres valencians, murcians i andalusos van votar en contra d’aquesta iniciativa, que perjudica clarament el sector citrícola valencià. En canvi, la resta d’eurodiputats de l’Estat s’hi van abstenir o hi van votar a favor.

Així, el portaveu de Junts per Faura, Domènec Garcia, ha remarcat que “la modificació del règim d’importació de cítrics del sud d’Àfrica permetrà que arriben taronges d’allà fins al 30 de novembre sense cap cost, coincidint amb la campanya forta de les navelines. Aquesta situació perjudicarà molt notablement les nostres taronges i, com a conseqüència, els nostres llauradors”. 

Domènec Garcia ha insistit que es tracta d’impedir la competència deslleial. El problema principal és que gran part de la competència d’aquestes taronges deriva del seu baix cost de producció, basat en una mà d’obra contractada sense garanties sindicals mínimes. Per altra banda, els estrictes criteris fitosanitaris que s’exigeixen als productors europeus no són els mateixos que s’exigeixen a aquest tipus d’importacions, ha conclòs el portaveu republicà.

En aquesta mateixa línia, Junts per Faura ha aprofitat per recordar que l’Ajuntament de Faura ja ha aprovat per unanimitat una moció per defendre els cítrics valencians davant del canvi d’aranzels de la Unió Europea. Es tracta d’una iniciativa consensuada pels tres grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Faura, en què, entre altres acords, s’insta la Generalitat Valenciana i el govern espanyol ha adoptar les accions oportunes davant la Unió Europea per a compensar econòmicament els llauradors citrícoles valencians. 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí