Junts per Faura proposa actes d’homenatge a les víctimes faureres de la Guerra Civil i la Dictadura

0
610

Nota de premsa de Junts per Faura

La coalició valencianista d’esquerres Junts per Faura ha proposat al Ple de l’Ajuntament, que se celebrarà a finals de març, una moció per a impulsar que l’Ajuntament realitze un acte de memòria i homenatge a totes les faureres i els faurers que foren víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista.

Aquesta moció s’emmarca dins de la Llei de memòria democràtica i per la convivència de la Comunitat Valenciana, aprovada per el Consell de la Generalitat el 10 de novembre. Entre altres objectius, aquesta llei es proposa mantenir la memòria de les víctimes i reconéixer la seua dignitat.

Des de la coalició valencianista, han subratllat que “a més dels esmentats homenatges a les víctimes, la nostra iniciativa demana una dotació pressupostària que facilite la investigació i la recerca documental per a traure a la llum quines veïnes i veïns del poble patiren la repressió feixista a casa nostra”.

En aquesta línia, el portaveu de Junts per Faura, Domènec Garcia, ha destacat que “el govern del PP ha buidat de dotació econòmica la Llei de Memòria Històrica; és clar que el PP pretén entorpir qualsevol avanç en la reparació de les víctimes de la Guerra Civil i del franquisme, malgrat que l’Estat espanyol és el segon país del món en nombre de persones desaparegudes. Des de les administracions locals, cal combatre eixa anomalia democràtica i posar-nos mans a l’obra en aquest sentit”.

1 març 2018

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here