LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ DELEGA COMPETÈNCIES EN L’AJUNTAMENT DE FAURA PER  COMENÇAR LES OBRES DEL PLA «EDIFICANT»

0
626

La previsió és que els treballs d’ampliació del CEIP Sant Vicent Ferrer comencen durant el curs 2019/2020

Comunicat de premsa de l’Ajuntamente de Faura

L’Ajuntament de Faura ja ha acomplit l’últim tràmit que li permetrà licitar les obres de millora i ampliació del CEIP Sant Vicent Ferrer. La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha delegat competències en l’entitat local després d’haver rebut i aprovat la memòria tècnica amb la descripció de l’actuació i el pressupost previst.

Les obres seran finançades a càrrec de la Conselleria per un import total de 5.925.040,47 euros, amb què l’Ajuntament sufragarà les despeses de tots els procediments de contractació administrativa, els contractes d’obres i els de serveis necessaris per a la realització dels treballs. La Conselleria abonarà en dos parts el capital. La primera serà durant l’any 2019 per un total de 1.632.332,08 euros. La segona, l’any següent, per 4.292.708,39 euros.

Amb la delegació de competències, l’òrgan de contractació de l’Ajuntament disposa de totes les facultats per a contractar totes les fases de l’obra: les actuacions preparatòries, la licitació, l’adjudicació, la gestió del contracte, l’execució de l’obra, etc. Així com les referides a les assistències tècniques que s’externalitzen per no poder fer front amb els propis mitjans municipals. D’aquesta manera, el Consistori serà el responsable de reunir la Mesa de Contractació i gestionar cadascun dels treballs de construcció que previsiblement
començaran durant el proper curs 2019/2020.

Després d’haver obtingut les competències per portar endavant el Pla «Edificant», l’Ajuntament convocarà un Ple extraordinari pròximament, a on convidarà a tota la comunitat educativa, per tal de fer entrega a tots els grups polítics de la memòria definitiva de les actuacions que es duran a terme al CEIP Sant Vicent Ferrer i que suposaran que passe a ocupar una zona de 4.500 metres quadrats, augmentant la seua capacitat
de 300 a 450 alumnes.

La intervenció construirà de nova planta pràcticament un col•legi de dos línees amb totes les infraestructures d’un centre nou acompassat a les noves normes i necessitats educatives. Les obres contemplen, entre altres coses, la creació de 12 aules de Primària, 8 per al Cicle d’Infantil, aules de suport, multiusos, un ascensor nou i duplicar la capacitat del pati. Pel que fa al menjador, en augmentar la zona destinada a aquest ús, serà possible implantar una cuina pròpia a l’escola.

Cal recordar que l’actuació ha estat possible també per la compra de l’Ajuntament dels terrenys adjacents, que pertanyien a la parròquia i que han ampliat l’ús educatiu en 1.000 metres quadrats.

27 de setembre de 2018

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí