La Diputació de València millorarà la connexió de Faura amb la zona residencial de Sagunt

0
455
  • L’àrea de Carreteres que dirigix Reme Mazzolari ha redactat el projecte constructiu per a renovar el ferm de la via, ampliar la senyalització i millorar el drenatge
  • L’actuació s’emmarca en la primera fase del Pla de Millora de Camins d’Interés Territorial de la Diputació

La Diputació de València ha redactat ja el projecte de condicionament i millora del Camí de Faura a Sagunt, el qual se sotmetrà a informació pública en pròxims dies.

Es tracta d’una actuació emmarcada en la primera fase del Pla de Millora de Camins d’Interés Territorial, dut a terme per l’àrea de Carreteres que dirigix la vicepresidenta segona Reme Mazzolari.

La millora se centra en un trajecte de prop de quatre quilòmetres que va des de Faura fins a la zona residencial de Sagunt, afectant també el terme municipal de Benifairó de les Valls, a la comarca de Camp de Morvedre. 

“Facilitar la connexió de nuclis de població és un dels criteris de pes per a valorar la intervenció de l’àrea de Carreteres en els camins de domini públic, en els quals estem posant el focus després d’escoltar les demandes d’alcaldes i alcaldesses”, explica la diputada de Carreteres.

En este sentit, Mazzolari destaca que “la primera fase del Pla de Millora de Camins d’Interés Territorial ja està plenament operativa, amb algunes intervencions ja finalitzades, i altres seguint els processos previs a l’inici de les obres”.

“De manera paral·lela -continua la també vicepresidenta segona de la Diputació- els tècnics de l’àrea de Carreteres estan inventariant la xarxa de camins de domini públic per a condicionar aquells que tinguen un especial interés per als municipis, que són els que tenen la titularitat d’estes vies”.

Actuacions

El Camí de Faura a Sagunt, el qual es dividix en dos trams a causa del pas de la A-7 i l’AP-7, presenta un ferm en mal estat, sots, absència de cunetes, problemes de drenatge i falta de senyalització. Per tot això, les obres consistixen en la renovació del ferm en tot el recorregut, emprant per a això materials que reduïxen significativament l’impacte mediambiental. També es procedirà a la neteja de les vores i la vegetació del camí.

A més es duran a terme actuacions per a millorar el drenatge superficial en els encreuaments del camí amb els barrancs de la Rodana i del Pillo, mitjançant l’execució de guals inundables de formigó. Finalment, s’incrementarà la senyalització vertical, les marques viàries i la dotació d’elements d’abalisament necessaris, amb l’objectiu d’augmentar la seguretat dels usuaris del camí.

El pressupost destinat per la Diputació de València per a estos treballs ascendix a 590.000 euros, amb un termini d’execució estimat de 5 mesos.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí