La Diputació quintuplica la seua inversió al Camp de Morvedre arribant als 35 milions d’euros en quatre anys

0
246
  • La corporació ha invertit 55 milions d’euros en els 16 municipis de la comarca des de 2015. Sagunt multiplica per 10 les ajudes rebudes de la Diputació; Segart per huit; i Canet d’en Berenguer per set
  • L’aportació provincial a la comarca s’ha quintuplicat respecte als 1,6 milions anuals de la legislatura 2011-15, amb cinc milions a l’any en el període 2015-19 i 8,6 en cada exercici de la present legislatura

La Diputació de València ha multiplicat per cinc la seua inversió al Camp de Morvedre en relació a la legislatura 2011-2015, injectant 35 milions d’euros en els 16 municipis de la comarca en els últims quatre anys. En termes anuals, la corporació provincial va destinar 1,6 milions de mitjana en cada exercici del període 2011-15, pels cinc milions a l’any registrats en el període 2015-19 i els 8,6 milions de mitjana que s’han computat entre 2019 i 2023.

En la línia de simplificar els tràmits i eliminar burocràcia, la Diputació ha anat prescindint de xicotets plans amb escassa dotació i ha agilitzat la concessió de les ajudes a través de dos grans programes com són el Pla d’Inversions i el Fons de Cooperació Municipal, un pla conjunt amb la Generalitat en el qual la Diputació porta dos anys quadruplicant l’aportació del Consell als municipis de la província.

Entre 2019 i 2023, els municipis del Camp de Morvedre han rebut prop de 14 milions d’euros de la Diputació a través del Fons de Cooperació, al que cal sumar un altre punt en plans d’inversions i prop de set milions d’euros d’altres convocatòries. Les xifres totals de les últimes tres legislatures evidencien l’esforç de la corporació provincial per garantir la liquiditat dels ajuntaments, amb 34.660.499 euros transferits a la comarca en els últims quatre anys enfront dels 20.339.236 euros del cicle 2015-19 i els 6.452.284 euros comptabilitzats entre 2011 i 2015.

Estes xifres reflectixen clarament els principals eixos de gestió de l’equip de govern que dirigix Toni Gaspar, amb prioritats com duplicar les ajudes als municipis de la província perquè puguen exercir la seua autonomia i destinar els diners a les infraestructures i serveis que necessiten crear o millorar. En paral·lel, l’increment del múscul inversor ha estat acompanyat d’una reducció progressiva de la burocràcia amb la finalitat d’agilitzar els tràmits i aconseguir una major eficàcia en l’execució dels projectes.

Més inversió en tots els municipis

Tots els municipis de la comarca han vist incrementada l’aportació que realitza la Diputació en els seus consistoris, amb casos significatius com el de la capital Sagunt, que multiplica per deu eixa inversió arribant als sis milions i mig d’euros en la present legislatura; el de Segart, el poble més xicotet de la comarca, amb una dotació huit vegades superior a la del cicle 2011-15 i més d’1.300.000 euros en els últims quatre anys; i Canet d’en Berenguer, que amb 3,6 milions entre 2019 i 2023 i una mitjana anual de 895.000 euros, multiplica per set el rebut en l’última sèrie de l’anterior executiu.

En termes generals, fins a nou ajuntaments seguixen la línia comarcal i quintupliquen el rebut per la Diputació entre l’any 2011 i el 2015. Es tracta d’Albalat dels Tarongers, Algar de Palància, Benavites, Benifairó de les Valls, Estivella, Gilet, Petrés, Quart de les Valls i Quartell. A més, Alfara de la Baronia sextuplica les transferències computades fa huit anys; Algímia d’Alfara les quadruplica; i Faura i Torres Torres les tripliquen.

El president Gaspar explica que el principal objectiu de la corporació que dirigix és “dotar als ajuntaments dels recursos necessaris perquè puguen exercir l’autonomia municipal de la qual tant s’ha parlat i que hui és real”. Amb l’increment generalitzat de la inversió en totes les comarques, “els alcaldes i alcaldesses poden posar en marxa les actuacions que necessiten els seus municipis, moltes d’elles demandades pels seus veïns i veïnes”, afig el màxim responsable provincial, que insistix que la gestió basada en l’atenció als pobles, especialment els més xicotets, “és la raó de ser de les diputacions”. 

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí