La Generalitat Valenciana, a través de la ja antiga Conselleria de Qualitat Democràtica, ha concedit una subvenció de més de 9.000 euros per al projecte de restauració en la Línia XYZ – Almenara

0
513

L’Ajuntament d’Almenara escometrà una quarta fase de la restauració del Conjunt Memorial de Darrere del Castell de la localitat, emmarcat en la Línia XYZ. Per a tal efecte el consistori compta amb una subvenció de 9.228,19 euros provinents de la Generalitat Valenciana, en concret de l’antiga Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, actuació que es completarà amb fons propis municipals. En la baremació, el projecte d’Almenara va comptar amb la màxima puntuació, juntament amb el de Xàtiva.

L’actuació donarà continuïtat a la fase anterior, ja que s’adequarà un tram de trinxeres de planta sinuosa que envolta un monticle en el qual es troba un niu de metralladora en altura restaurat en la tercera fase. També es completarà la restauració d’un niu de metralladora.

En les fases anteriors ja es van recuperar diversos elements en la zona de Darrere del Castell com un blocaus, nius de metralladora, un tram de més de 100 metres de trinxeres i un polvorí. En la tercera fase, executada l’any passat es va realitzar la rehabilitació d’un refugi antiaeri de muntanya, la neteja, restauració i adequació d’un nou tram de trinxeres pròxim als ja realitzats, la recuperació d’un parapet i la restauració d’un niu de metralladora en altura, pròxim a la zona de trinxeres en la qual ara s’actuarà.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat una vegada més l’aposta de l’Ajuntament d’Almenara per la recuperació del patrimoni vinculat a la Línia XYZ, així com per la Memòria Democràtica. L’alcaldessa ha volgut agrair “la col·laboració de la Generalitat Valenciana al llarg dels últims anys, tant per a recuperar el patrimoni, com la Memòria Democràtica de la nostra localitat, col·laborant econòmicament, per a impulsar el Conjunt Memorial de Darrere del Castell, basat en els treballs realitzats pel Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara dirigit per Lara Cardona”. Pérez espera que “el nou govern de la Generalitat Valenciana continue en el futur impulsant aquests programes per a recuperar el nostre patrimoni i memòria”.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí