LA LECTURA D’UN MANIFEST EN VEU DE DIVERSES DONES SERÀ L’ACTE CENTRAL PEL 8 DE MARÇ AL CEIP SANT VICENT FERRER

0
860

La programació de l’Ajuntament comptarà amb la visita de l’escriptora Rosario Raro

Comunicat de premsa de l’Ajuntament de Faura

Enguany, l’Ajuntament i el CEIP Sant Vicent Ferrer han treballat conjuntament per a commemorar el Dia de la Dona amb un acte ple de simbologia i reivindicació i en el que s’ha involucrat a tota la comunitat educativa. Un acte que, a més, estarà obert per a qui vulga apropar-se. La cita serà el pròxim dimecres, 7 de març, a les 16:00 hores, al pati de les escoles. Ací, acompanyats per les dolçaines i tabals del grup La Barreja, es llegirà un manifest per una representant de cada col•lectiu (alumnat, professorat, AMPA i Ajuntament). Posteriorment, es formarà un gran llaç amb els alumnes de Primària i el grup Cantar per Cantar oferirà unes albaes dedicades a les dones.

Finalment, es presentarà un mural realitzat per tots els alumnes del centre. En el mural d’enguany s’ha fet una aposta més forta per la reivindicació de la dona. Per eixe motiu, s’ha escollit de base el dibuix de l’il•lustrador Joan Turu, “Ni mudes ni a la gàbia”, per a reclamar que les dones tenen veu i són independents, autònomes i sobiranes de la seua vida. Per això, centenars d’ocells amb la paraula “Dona” acompanyada de diferents qualitats que la defineixen (com ara valenta, lluitadora, treballadora) volaran lliures de la gàbia on aquesta societat patriarcal les vol tancar.

El treball dels alumnes del CEIP Sant Vicent Ferrer formarà part de la decoració que el pavelló multiusos lluirà en el Sopar de la Dona, dissabte, 10 de març. Es col•locarà a mode de photocall, de tal manera que les assistents puguen fotografiar-se i compartir les imatges d’aquesta celebració en les seues xarxes socials.

Pel que fa a la programació pròpia que l’Ajuntament ha preparat per a commemorar aquesta data, dijous es llegirà un manifest a la plaça mestre Enric Garcés, a les 12 hores.

A l’endemà, els actes continuaran amb la visita de l’escriptora castellonenca Rosario Raro. L’autora, que ja va presentar a Faura la seua novel•la «Volver a Canfranc», tornarà a la biblioteca municipal per a parlar de la seua última obra, «La huella de una carta», i de com era el món femení a l’any 1962. La cita serà divendres, 9 de març, a les 19 hores.

Dissabte, 10 de març, se celebrarà el ja tradicional sopar per a totes les dones del poble. Serà al pavelló multiusos, a les 21 hores. Les persones interessades en assistir podran recollir els tiquets a l’Ajuntament fins al dijous 8 de març.

Tampoc faltarà la rifa solidària que, tal com es fera l’any passat, anirà destinada a l’Associació Espanyola de Lluita Contra el Càncer. En ella col•laboraran, una vegada més, els comerços del poble aportant diversos productes que seran sortejats.

6 de març de 2018

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here