L’AJUNTAMENT ACTIVA LA TERCERA FASE DE #FAURAPARTICIPA

0
653

El veïnat podrà votar fins al dia 8 de març quines propostes volen incloure en els pressupostos municipals per al 2019

Comunicat Ajuntament de Faura

Un total de cinc propostes han passat a la fase final del procés de #FauraParticipa, la iniciativa que pretén incrementar la participació local en la confecció dels pressupostos generals del municipi. Concretament, tres d’aquestes propostes han sigut presentades durant l’any 2018 i dos procedien de l’anterior procés, que va quedar pendent del procés de votació per problemes amb al plataforma que dóna cobertura a aquest procés telemàtic.

Ara i una vegada passat l’estudi de viabilitat, s’inicia la fase de votació, que conclourà el divendres, 8 de març. Fins a eixe dia, tots els faurers i faureres que s’hagen registrat en la plataforma (https://faura.participago.dival.es) podran votar fins a un màxim de tres propostes. El nombre de vots que hagen rebut quan es tanque el termini de participació determinarà en quin ordre han de ser estimades per l’Ajuntament per dur-les endavant. És a dir, que les més votades són les més importants per al veïnat i per tant han de ser prioritàries.

La primera d’aquestes idees aposta per gimnàs urbà que suposaria instal•lar aparells de gimnàstica d’exterior en alguna zona del poble. Es tracta d’una proposta similar a la presentada per altra veïna i que apunta la possibilitat de disposar d’una «workout are», és a dir, un espai on tant adolescents com adults puguen realitzar exercici a l’aire lliure, amb equipament adequat i zona wifi. Es configuraria, per tant, com una zona amb ambient esportiu, que també seriviria com a punt de trobada per a la gent del poble.

La tercera proposta presentada durant el procés de 2018, sol•licita la peatonalització del Carrer Major o, almenys, el primer tram, que és el més estret.

La següent idea proposava adaptar totes les voreres del poble per a les persones amb mobilitat reduïda. I, l’última, demanava eliminar les voreres del nucli antic, al•legant que resulten un gran impediment per entrar grans vehicles  com, per exemple, els d’obres, bombers, ambulàncies, etc.

Totes elles s’ajusten al disposat en l’article 49 de la Carta de Participació Ciutadana al tractar-se d’obres noves o de modificacions de les existents.

El procés de votació ciutadana de les propostes de projectes d’inversió està obert a totes les veïnes i veïns de Faura, independentment de la seua nacionalitat, majors de 16 anys i empadronats en el municipi.

Per fer possible la votació telemàtica s’ha comptat amb la col•laboració de la Delegació de Transparència de la Diputació de València, que ha desenvolupat una eina perquè tots els municipis de la província puguen dur a terme processos de consulta i participació ciutadana. La plataforma permetrà validar la identitat dels veïns que desitgen proposar o votar mesures i objectius a partir del padró municipal d’habitants que la mateixa Diputació proporciona als municipis.

19 de febrer de 2019

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí