L’AJUNTAMENT D’ALMENARA INSTAL·LA PLAQUES SOLARS FOTOVOLTAIQUES EN EL CEIP JUAN CARLOS I I EN L’ESCOLA INFANTIL MUNICIPAL

0
299

Suposaran respectivament un estalvi del 52,2% i del 60%

Almenara, 30 de desembre de 2021

L’Ajuntament d’Almenara continua fomentant la seua aposta per les energies renovables amb la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques d’autoconsum compartit amb excedents en les teulades de dos centres educatius de la localitat, com són l’Escola Infantil Municipal i l’edifici central del CEIP Juan Carlos I. L’actuació s’ha realitzat amb una aportació econòmica de l’IVACE d’aproximadament 35.000 euros, dels quals el 50% són ajuda directa i l’altre 50% un préstec bonificat per a l’ajuntament.

En el cas del CEIP Juan Carlos I hi ha una potència de 15 kw que produirà una energia de 24.800 kWh/any amb una energia autoconsumida de 20.500 kWh/any i una demandada de 39.000 kWh/any el que suposarà un estalvi del 52,2% i s’evitarà l’enviament d’emissions a l’atmosfera de 6.448 kg de CO₂ a l’any.

Pel que respecta a l’Escola Infantil Municipal s’ha instal·lat una potència de 10 kW, la qual cosa suposa una energia produïda de 15.900 kWh/any, amb una energia autoconsumida de 14.500 kWh/any i una energia demandada de 24.000 kWh/any. Aquesta instal·lació suposarà un estalvi del 60% i s’evitarà l’emissió de 4.14kg de CO2 anuals a l’atmosfera.

L’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha assenyalat que “amb aquesta instal·lació de les plaques solars en els centres educatius seguim la nostra estratègia de fomentar l’ús de les energies netes com és el cas de la solar i alhora impulsar l’estalvi energètic”. Pérez ha destacat que “seguirem aquesta línia d’actuació amb més projectes en el futur”.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here