L’AJUNTAMENT D’ALMENARA PRESENTARÀ AL·LEGACIONS AL TRAÇAT LITORAL DE L’AVE ENTRE VALÈNCIA I CASTELLÓ PER LA SEUA AFECCIÓ AL PUNT DEL CID, MARJAL I ELS ESTANYS

0
375

Aquest matí l’alcaldessa ha convocat als grups municipals i regidors no adscrits a una reunió en la qual s’ha consensuat la postura municipal

Almenara, novembre de 2021

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha convocat aquest matí a una reunió als representants dels grups municipals del consistori i regidors no adscrits amb el propòsit d’informar sobre els projectes del traçat de l’AVE que poden afectar la localitat i buscar un posicionament comú de tots els regidors i regidores “a causa de la importància i afecció que tenen en el nostre terme municipal els traçats proposats, especialment el que va per la zona litoral”. L’objectiu serà consensuar les al·legacions que presentarà l’Ajuntament d’Almenara davant el traçat litoral proposat. Hi ha una segona alternativa, el traçat interior, que també afectaria el terme municipal, però no als espais naturals.

Així, l’alcaldessa ha agraït, tant l’assistència als diversos regidors i regidores a la trobada donada la importància de la temàtica, així com la postura comuna i unànime aconseguida per a aquest tema “tan important i pel qual hem d’anar tots a l’una”. La intenció serà aprovar per unanimitat les al·legacions que es presentaran en un pròxim ple.

L’alcaldessa ha assenyalat que després d’assistir a una reunió a Sagunt se li va informar de les alternatives que es preveuen per al traçat de l’AVE entre València i Castelló, veient que l’alternativa litoral presenta “greus danys ambientals” per al municipi d’Almenara. Segons ha explicat Pérez, aquest traçat afectaria d’una manera molt important a la Muntanya del Punt del Cid i els seus jaciments, així com també que passaria molt prop de la zona de Marjal i els Estanys, amb una afecció enorme a la flora i fauna del lloc. Per això ha assenyalat que “des de l’Ajuntament d’Almenara, amb la unió de tots i totes, treballarem amb totes les forces perquè l’opció triada siga la menys perjudicial per a la nostra localitat i no afecte ni al Punt del Cid ni a la zona de marjal i els Estanys”.

Pérez ja ha recordat que “encara que estiga en una fase preliminar, aquest debat ja va existir fa 10 anys, i llavors ja presentem al·legacions sobre aquest tema a aquesta opció de traçat litoral i ja ens vam manifestar contraris per aquestes afeccions”.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí