L’AJUNTAMENT D’ALMENARA RESTAURARÀ L’AGÜELET EN ACONSEGUIR UNA SUBVENCIÓ DE 150.000 EUROS DE LA GENERALITAT VALENCIANA

0
785

Serà la primera fase de la restauració del Castell de la localitat després d’aconseguir el canvi de titularitat i elaborar el Pla Director

Almenara, novembre de 2022

El procés de restauració del Castell d’Almenara està molt més a prop després de la concessió per part de la Generalitat Valenciana a l’Ajuntament d’Almenara d’una subvenció global de 150.000 euros per a poder realitzar ja les primeres actuacions. L’alcaldessa d’Almenara ha assenyalat que “és un pas importantíssim en el procés que va començar amb el canvi de titularitat al novembre de 2018 i després amb l’elaboració del Pla Director, perquè ja podrem actuar sobre es Castell, en concret abordant ja la restauració de l’Agüelet, seguint les directrius del Pla Director”.

La subvenció prové de la Direcció General d’Administració Local, dependent de la Presidència de la Generalitat i està destinada a promoure la protecció, el foment i el desenvolupament del patrimoni i la dinamització cultural i l’adequació i la renovació de béns i espais municipals de la Comunitat Valenciana. La subvenció es divideix en dues anualitats, 45.000 euros per a aquest exercici 2022 i 105.000 per al de 2023.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha mostrat la seua satisfacció i agraïment per aquesta ajuda que permetrà “començar la restauració ja directament del Castell d’Almenara, començant per l’Agüelet, una de les nostres torres emblemàtiques i la que més necessita aquesta actuació atés el Pla Director”.

Aquest pas significa ja “actuar sobre el terreny i escometre la primera fase de la restauració després d’un llarg procés que va començar amb tots els passos previs al canvi a titularitat municipal tant del Castell com de les torres de l’Agüelet i l’Agüeleta, que es va acordar en el ple municipal del 20 de novembre de 2018 i que va continuar amb l’elaboració del pertinent Pla Director, ja finalitzat, per a poder conéixer l’estat real i com executar les obres de restauració”. Així que “una vegada fetes aquestes tasques, va ser el moment de buscar el finançament, sol·licitant aquestes ajudes, que se’ns han concedit”.

Pérez ha assenyalat que ara començarà tot el procés administratiu pertinent per a poder iniciar les tasques de restauració pròximament, mentre que “des de l’Ajuntament d’Almenara continuarem buscant les pertinents ajudes i opcions per a poder escometre les següents fases per a completar la restauració total del Castell”.

Finalment l’alcaldessa ha volgut agrair a totes les institucions, entitats, col·lectius, associacions i persones particulars que “han col·laborat amb l’Ajuntament d’Almenar en aquest llarg camí emprés perquè la necessària restauració del Castell puga començar prompte i convertir-se en una realitat, complint així els objectius previstos”.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí