L’AJUNTAMENT DE FAURA POSA EN MARXA PER SEGON ANY #FAURAPARTICIPA

0
411

La ciutadania podrà utilitzar aquesta eina per involucrar-se en l’elaboració dels pressupostos del 2019

Comunicat Ajuntament de Faura

Amb l’objectiu de continuar implicant al veïnat en la confecció i desenvolupament dels pressupostos del pròxim any, l’Ajuntament de Faura torna a apostar per #FauraPARTICIPA. Un procés participatiu, creat amb la col•laboració de la Diputació de València, que es va posar en marxa per primera vegada l’any passat i que està recollit en la Carta de  Participació Ciutadana del municipi.

El procediment s’iniciarà amb la fase de consulta i recollida de propostes veïnals referents a possibles inversions municipals, d’obra nova, reparació o modificació de les existents, o a adquisició de béns o equipaments municipals. Qualsevol persona major de 16 anys i empadronada en Faura, podrà, durant un mes, presentar els seus suggeriments accedint a la web https://faura.participago.dival.es i registrant-se. Deurà descriure la seua proposta en l’apartat «Idees» de la pàgina web. Les inversions proposades no podran ser activitats (programes culturals, festes…), serveis (com, per exemple, el de neteja), ni subvencions.

Durant la segona fase d’aquest procés consultiu, que pretén incrementar la qualitat democràtica de les institucions públiques i, per tant, millorar la gestió local, s’estudiarà la viabilitat de les propostes. Una tasca que faran els serveis tècnics de l’Ajuntament, que, posteriorment, emetran un informe sobre la seua viabilitat jurídica i tècnica i faran la valoració econòmica.

Per últim, en la tercera fase, les propostes viables seran sotmeses a votació ciutadana, on podran participar totes les veïnes i veïns de Faura, independentment de la seua nacionalitat, majors de 16 anys i empadronats en el municipi.

Per a fer possible la votació telemàtica s’ha comptat amb la col•laboració de la Delegació de Transparència de la Diputació de València, que ha desenvolupat una eina perquè tots els municipis de la província puguen dur a terme processos de consulta i participació  ciutadana. La plataforma permetrà validar la identitat dels veïns que desitgen proposar o votar mesures i objectius a partir del padró municipal d’habitants que la mateixa Diputació proporciona als municipis.

IDEES JA PRESENTADES

De les idees presentades durant la primera edició de «Faura Participa», quatre n’han passat el primer filtre, és a dir, que s’adapten al que disposa l’article 49 de la Carta de Participació al tractar-se d’inversions municipals, d’obra nova, reparació o modificació de les existents, o a adquisició de béns o equipaments municipals, i, per tant, són susceptibles de ser estudiades pels tècnics per a la seua viabilitat i valoració econòmica. D’aquestes quatre, dues han quedat descartades per al pressupost del 2019.

La primera d’elles demana que s’adapten totes les voreres a les persones amb mobilitat reduïda i que disposen d’una rampeta quan s’arribe a la cruïlla entre dos carrers.

La segona idea fa referència a les voreres del nucli antic de Faura, que proposen que se suprimisquen i s’adequen els carrers per protegir les cases de l’aigua al mateix temps que es facilita l’entrada de vehicles com bombers, ambulàncies, etc.

Les dues propostes que han quedat descartades són, d’una banda, la que aprofundia en la necessitat de col•locar més papereres al municipi. Un tema que ja estudiava l’Ajuntament des de feia temps i que es va fer efectiu durant el primer trimestre de 2018, després de mesos de treball, amb la ubicació de papereres-jardineres. Uns elements que permeten
evitar les molèsties que ocasionen les papereres de les voreres, al mateix temps que impedeixen l’estacionament de vehicles en certes zones, millorant també la visibilitat.

D’altra banda, la que proposava la col•locació d’una marquesina per a la zona d’entrada del CEIP Sant Vicent Ferrer amb l’objectiu de resguardar de la pluja i el sol a pares i xiquets. Tenint en compte que el centre escolar afrontarà durant el pròxim curs 2019/2020 la construcció d’una nova escola, aquesta proposta queda sense efectes. De qualsevol forma,
d’haver pogut progressar hauria d’haver comptat amb el vistiplau de la Conselleria d’Educació.

30 d’octubre de 2018

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here