L’AJUNTAMENT DE FAURA REMET A CONSELLERIA LA MEMÒRIA JUSTIFICATIVA DEL PLA «EDIFICANT»

0
984

Comunicat de premsa de l’Ajuntament de Faura

L’inici de les obres que ampliaran el CEIP Sant Vicent Ferrer queden a l’espera del vistiplau de la Generalitat

L’Ajuntament de Faura afronta els últims tràmits del pla «Edificant» que permetran que el CEIP Sant Vicent Ferrer passe a ocupar una zona de 4.500 metres quadrats, augmentant la seua capacitat de 300 a 450 alumnes. Els membres del Govern municipal han aprovat, per unanimitat, durant la celebració d’un Ple de caràcter extraordinari i urgent, continuar amb aquest projecte i enviar a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport la memòria justificativa que donarà llum verda a la següent fase de les obres d’ampliació.

Una vegada rebuda aquesta documentació, la Conselleria deurà donar el seu vistiplau, el que suposarà que delegue l’execució del projecte en l’Ajuntament. Des d’aquest moment, la reforma del centre escolar serà una obra més del poble. El Consistori serà el responsable de reunir la Mesa de Contractació i gestionar cadascun dels treballs de construcció, que estaran finançats per la Generalitat fins a un total de 5.495.000 euros.

L’alcalde, Toni Gaspar, ha explicat que «el que presentàvem inicialment com un projecte de rehabilitació i remodelació, va a convertir-se en unes importants obres que donen com a resultat un col•legi totalment nou». L’espai on s’ubicarà aquest nou centre escolar, que tindrà dos unitats per cada curs, utilitzarà les zones que ara ocupen la biblioteca, la placeta, el minitrinquet… En definitiva, una illa de cases de 4.500 metres quadrats.

Les obres contemplen, entre altres coses, la creació de 12 aules de Primària, 8 per al Cicle d’Infantil, aules de suport, multiusos, un ascensor nou i duplicar la capacitat del pati. Pel que fa al menjador, en augmentar la zona destinada a aquest ús, serà possible implantar una cuina pròpia a l’escola.

8 de maig de 2018

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here