L’AJUNTAMENT RECLAMA AL GOVERN QUE PROHIBISCA LA IMPORTACIÓ DE CÍTRICS  DE L’ÀFRICA DEL SUD SENSE GARANTIES

0
442

L’acord pretén protegir els citricultors valencians i nacionals davant la greu crisi que travessa el sector

Comunicat Ajuntament de Faura

El Grup Municipal Socialista i Junts per Faura han presentat al Ple de gener una moció conjunta referent a la protecció dels citricultors valencians, on, entre altres coses, han reclamat al Govern espanyol que s’aplique la clàusula de salvaguarda de l’Acord d’Associació Econòmica de la Unió Europea amb la Comunitat d’Estats d’Àfrica del Sud perquè no s’importen cítrics d’Àfrica del Sud sense garanties. L’objectiu de la mesura és evitar el contagi de la “taca negra” o citrus black spot, donada la perillosa crisi que travessa el sector citrícola valencià i nacional.

En eixe sentit, han recordat que, segons s’especifica en l’acord amb Sud-Àfrica, les mesures de salvaguarda s’aplicaran si un producte originari d’una de les parts s’està important en el territori de l’altra en quantitats cada vegada majors i en condicions tals que causen o amenacen causar. Això és el que, segons la moció presentada, està succeint actualment, donat que les produccions sud-africanes que entren en Europa suposen un veritable perill per a les nostres taronges per la possibilitat certa d’emportar-nos plagues i malalties d’efecte devastadors que no estan encara presentes ací.

Així, amb aquesta proposició conjunta, que ha sigut aprovada per unanimitat, han demanat el suport del Govern a les Administracions i a les part afectades per la crisi del sector citrícola valencià i li han reclamat que lidere, davant la Comissió Europea, un procés de renegociació amb Sud-Àfrica per a la importació de cítrics. A més, han sol•licitat que es reforcen les mesures de defensa fitosanitària dels cítrics europeu per tal d’augmentar la seguretat de les plantacions citrícoles comunitàries.

COMPLEMENT RETRIBUTIU I CONVENI PER A MILLORAR L’ACCESSIBILITAT A LA WEB MUNICIPAL

En altre punt de l’ordre del dia, el Ple de gener ha aprovat per unanimitat reconéixer un complement retributiu que s’aplicarà des del primer dia de baixa per als funcionaris i personal laboral a qui se’ls ha expedit llicència per malaltia i es troben en situació d’incapacitat temporal, tal com estableix la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de Pressupostos Generals.

L’Ajuntament també ha aprovat amb el vot unànime del plenari l’addenda al conveni de col•laboració amb la Diputació de València per millorar l’accessibilitat de totes les persones amb independència de les seues capacitats a la pàgina web de l’Ajuntament. Aquesta addenda ve motivada pel retard que porta la Diputació de València en la implantació d’aquest servici en alguns dels ajuntaments adherits al conveni, com és el cas del de Faura.

PROPOSICIONS DELS GRUPS POLÍTICS

Pel que fa a les proposicions presentades pels grups polítics, el Grup Municipal Socialista va presentar tres proposicions que van ser aprovades per unanimitat.

La primera d’elles es centrava en la greu crisi que travessa el sector citrícola. En ella s’instava a la Generalitat Valenciana i al Govern d’Espanya que avancen i incrementen les ajudes als municipis destinades a l’atur estacional i a l’atur agrícola depenents del SERVEF i del SEPE.

En la segona s’abordava el problema de la fibromiàlgia i el seu reconeixement com a causa d’incapacitat a través d’una proposició procedent de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. En ella es reclamava que s’actualitze el document sobre la fibromiàlgia elaborat pel Ministeri de Sanitat amb la finalitat d’elaborar una vertadera estratègia nacional sobre aquesta malaltia. A més, demanava que s’adapten les decisions de l’Institut Nacional de la Seguretat Social per al seu reconeixement com a causa d’incapacitat.

Mentre que l’última era una proposició pel reforç i la posada en valor de les mesures contemplades en el Pacte d’Estat en matèria de violència de gènere amb l’objectiu de combatre el terrorisme masclista. En aquest sentit i entre altres qüestions, van acordar rebutjar l’adopció de qualsevol acord amb formacions polítiques que plantegen la supressió o reducció de les mesures de protecció a les dones.

4 de febrer de 2019

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here