L’AJUNTAMENT TORNA A ACOLLIR LES SESSIONS PLENÀRIES

0
672

Comunicat de premsa de l’Ajuntament de Faura

El Ple aprova per unanimitat la modificació dels estatuts de la Mancomunitat de Les Valls

El Saló de plens de l’ajuntament ha albergat la celebració de la sessió ordinària de gener. Un Ple que ha començat amb l’aprovació per unanimitat de la modificació dels estatuts de la Mancomunitat de Les Valls, modificació que afecta a l’article 3, que estableix els serveis a prestar.

PROPOSICIONS DELS GRUPS POLÍTICS MUNICIPALS
Pel que fa a les mocions presentades pels diferents grups polítics, el Grup Municipal Socialista ha portat al Ple una proposició a favor d’un Sistema Públic de Pensions amb major capacitat de redistribució i que reduïsca les desigualtats. Per a això, ha reclamat tornar al consens de l’any 2011, derogant tots els canvis legals introduïts al llarg de la legislatura 2011-2015, i garantir el poder adquisitiu de les pensions, recuperant l’actualització de les mateixes conforme a l’IPC. La proposta ha sigut aprovada amb els vots a favor dels socialistes i el PP, i l’abstenció de Junts per Faura.

El Grup Municipal Socialista ha presentat un altre acord, que ha sigut aprovat per unanimitat, perquè l’Ajuntament de Faura estudie la possibilitat d’impulsar la creació d’una oficina de promoció del valencià. La proposta s’emmarca en la campanya d’impuls per a la creació de noves oficines de promoció del valencià que s’està fent en els ajuntaments de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, i en el programa de subvencions que ha convocat la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport per al foment del valencià, que disposa d’una dotació per a la creació i funcionament d’oficines o serveis municipals de promoció del valencià.

D’altra banda, el Ple ha aprovat per unanimitat la proposta del Grup Junts per Faura per valorar les opcions possibles per a col•locar para-sols en els parcs infantils i fer més agradable el gaudi d’aquestes instal•lacions durant les èpoques de forta calor. D’aquesta manera es busca solucionar un problema de falta d’ombra en els espais de joc.

També per unanimitat s’ha aprovat un altre acord del Grup Junts per Faura que ha demanat a l’Ajuntament que inicie un estudi generalitzat dels passos de vianants del municipi, en les diferents etapes del dia, per tal d’adequar-ne la senyalització i/o visibilitat, ja que, segons han apuntat, en caure la nit, la visibilitat és escassa en diversos punts del poble.

Per últim, el Grup Junts per Faura ha presentat una moció d’urgència on s’ha instat al expresident de la Generalitat, Francisco Camps, a renunciar al seu càrrec dins del Consell Jurídic Consultiu, del qual és membre per la seua condició d’excap del Govern valencià. A més, ha sol•licitat a l’Ajuntament que done suport a totes aquelles accions dirigides a recuperar els diners públics que han sigut, presumptament, saquejats. L’acord ha sigut aprovat amb els vots a favor del Grup Municipal Socialista i Junts per Faura, i l’abstenció del PP.

31 de gener de 2018

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here