L’ALCALDESSA D’ALMENARA RECLAMARÀ A MADRID LA CONSTRUCCIÓ IMMEDIATA DE LES ESCULLERES

0
919

El temporal produït per la Borrasca Gloria ha destrossat els passejos marítims de la localitat, tant el d’obra, com el de fusta

ALMENARA, 20 DE GENER DE 2020

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, reivindicarà el dimecres en el Ministeri de Transició Ecològica la construcció immediata de les esculleres que protegisquen la platja Casablanca de la localitat de les escomeses de la mar, el projecte de la qual està redactat i amb els informes ambientals realitzats. La reunió amb el subdirector general de Costas, Ángel Muñoz, que estava programada amb anterioritat, s’emmarcarà en ple balanç del temporal que actualment aguaita al litoral d’Almenara.

Pérez ha assenyalat que “acabem de veure el pitjor temporal dels últims anys, que encara continuarà demà” i “no podem esperar més sense les esculleres previstes” perquè “encara que siga un temporal molt gran com aquest, les esculleres frenarien les escomeses de la mar i els danys no serien tan importants com els que estem veient”.  Pel que “demanarem la construcció immediata de les esculleres, l’agilitació total dels terminis, perquè ja comptem amb tots els informes i declaracions ambientals” perquè “acaba de demostrar-se que ja no es pot esperar més, perquè si tarden, tal vegada les construïsquen quan no quede platja ni passeig que defensar i protegir”.

El temporal marítim, que seguirà demà, ha destrossat parcialment el passeig marítim d’obra, alçant les llambordes i fins i tot emportant-se part de les obres de protecció i mobiliari urbà. De fet, pot haver-hi un nou risc d’enfonsament en la zona més afectada, tal com va passar ja fa tres anys. A més el temporal també s’ha emportat per davant alguns trams del passeig de fusta de la localitat, que va ser dels primers a instal·lar-se, envoltat de dunes i preservant les riqueses ambientals.

A més la mar ha envaït també el passeig marítim, arribant als carrers adjacents. En alguns punts, l’aigua  de la mar, ha inundat els carrers, per la qual cosa s’ha hagut d’evacuar a onze persones que podrien córrer risc.

L’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha agraït en aquests moments la inestimable labor que està realitzant la brigada municipal, així com també la Policia Local i Protecció Civil per a intentar evitar mals majors i recuperar els espais inundats.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí