L’ALCALDESSA D’ALMENARA SOL·LICITA PER CARTA A LES ENTITATS BANCÀRIES DE LA LOCALITAT QUE REFORCEN L’ATENCIÓ AMB LA GENT GRAN I PERSONES AMB DIVERSITAT FUNCIONAL

0
213

Estíbaliz Pérez proposarà en el pròxim ple que es realitze una Declaració Institucional amb aquesta demanda

Almenara, 24 de febrer de 2022

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha dirigit una carta a les entitats bancàries amb seu en la localitat per a sol·licitar que es facilite al màxim l’atenció en les oficines, especialment amb el col·lectiu de gent gran o persones amb diversitat funcional, que estan tenint dificultats en aquest sentit després de la reducció d’horaris d’atenció o el tancament d’oficines, sumat als problemes que tenen amb l’ús de les noves tecnologies o de les operacions en els caixers. Aquesta situación ha propiciat la recollida de signatures i l’aparició de plataformes o associacions demandant major facilitat i atenció personal per a la realització dels tràmits.

A més, Pérez també ha anunciat que no sols la petició es quedarà en la carta, sinó que té intenció de proposar a la resta de formacions polítiques que en el pròxim ple es realitze una Declaració Institucional demanant aquestes millores d’atenció a la banca.

Així en la missiva l’alcaldessa sol·licita a les entitats bancàries que milloren l’atenció en finestreta i personal a tots dos col·lectius amb mesures com augmentar l’horari d’atenció i fer més accessibles els accessos. A més hauria de donar-se la informació d’una manera més comprensible per a tots i totes així com implementar un servei d’atenció telefònica específica. En aquest sentit també es demanda la formació de personal per a realitzar atencions específiques als col·lectius de persones majors o que tinguen diversitat funcional. També recalca que després de l’obertura del debat, les pròpies entitats ja han començat a adonar-se de la problemàtica existent.

En la carta l’alcaldessa recorda la reducció de serveis extraordinària que s’ha vingut produint en els últims anys per fusions, retallades o per la pandèmia, propiciant especialment la digitalització dels serveis que s’ofereixen i reduint l’atenció a les persones usuàries, especialment d’aquests col·lectius el que suposa un fre per a les persones, i per un altre, les comissions, algunes elevades, que es cobren per la realització d’alguns dels serveis.

També assenyala que la digitalització d’aquests col·lectius ha d’anar realitzant-se des de les administracions, però no ha de ser un fre perquè es recupere l’atenció perduda i puguen informar-se o realitzar tràmits en els seus bancs.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí