LES ANALÍTIQUES CONFIRMEN QUE L’AIGUA POTABLE D’ALMENARA, TEMPORALMENT, NO ÉS APTA PER AL CONSUM HUMÀ

0
666

S’han detectat nivells superiors als permesos de metalaxil, un plaguicida

L’aigua potable de la xarxa de proveïment d’Almenara provinent de la Font de Quart no és apta per al consum humà. Així s’ha confirmat de nou després de les últimes analítiques realitzades, que se sumen a la corroboració de les mesures impulsades ahir des de l’Ajuntament per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, confirmant aquest matí la restricció per al consum humà de l’aigua mentre no descendisquen els valors contaminants detectats, segons ha explicat l’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez.

En concret l’analítica realitzada indica que s’ha detectat una presència més elevada dels valors habituals de metalaxil, un plaguicida. En concret el nivell detectat de metalaxil és de 0,11 μg/l, superant per molt poc el límit que s’estableix en 0,10 μg/l. Aquest és l’únic plaguicida que ha donat un valor considerable dins del llistat de 30 que s’analitzen regularment des de l’empresa concessionària.

Encara que els valors s’han detectat en el nucli urbà d’Almenara, s’ha comprovat que l’origen de l’element contaminant se situa en la mateixa Font de Quart, que és el brollador que proveeix a la localitat i lloc d’on provenen aquests valors anormals de metalaxil.

L’alcaldessa ha assenyalat que “les restriccions per al consum humà seguiran mentre els valors no descendisquen, per la qual cosa demanem a la població que no consumisca l’aigua de l’aixeta, almenys fins que estiga tot normalitzat”. Hui s’ha realitzat una nova analítica per a comprovar l’evolució i nivell del plaguicida detectat en l’aigua. A més, s’està investigant l’origen d’aquests elevats valors del pesticida.

D’altra banda, l’alcaldessa ha activat la demanda a l’EPSAR que quan més prompte millor s’active el denominat metre cúbic per a poder obtindre una altra via d’aigua en la localitat de qualitat i suplir l’habitual de la Font de Quart.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí