Paco Nicasio (Paco de Faura) i el Cant d’estil ompliràn el centre de València aquest diumenge

0
863

El dia dedicat a aquesta «part fonamental» del nostre patrimoni musical se celebra des de l’any 2000

Aquest diumenge, 15 d’octubre, Dia del Cant Valencià d’Estil, carrers i places «emblemàtics» del centre de València s’ompliran d’actuacions d’intèrprets d’aquesta «part fonamental» del nostre patrimoni musical i una de les «manifestacions més singulars de la cultura popular» del País Valencià. Cançons que juntament amb les «albaes de l’Horta» es regalaven a la persona estimada o amb qui es pretenia entaular relació.

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), Marga Landete, ha assenyalat que l’objectiu fonamental és «mostrar al públic aquesta música, que és de la seua propietat, amb la naturalitat més gran i sense elements que distancien, com la indumentària antiga o les explicacions didàctiques».

«La música tradicional és una manifestació del present, no una imatge del passat. Per això, l’IVC treballa per a revitalitzar, actualitzar i inserir la cultura popular tradicional en la vida quotidiana de tots els valencians», ha afegit.

El Dia del Cant Valencià d’Estil se celebra de manera ininterrompuda des del 2000, exceptuant-hi 2020, a causa de la pandèmia de la COVID-19. Es tracta d’una festa «de retrobament amb les arrels musicals valencianes i de descobriment, en alguns casos, de la música tradicional», ha detallat la Generalitat.

Programació

Enguany, el recorregut partirà a les 16.30 hores de la porta de l’Edifici Rialto, a la plaça de l’Ajuntament, i continuarà per la porta del Mercat Central (16.55 hores); plaça Lope de Vega, pel carrer de Les Mantes (17.15 hores); plaça de la Reina, cantonada amb carrer de la Barcella (17.35 hores); plaça de Sant Lluís Beltran, Almodí (17.55 hores); plaça de Cisneros, Museu d’Història de la Medicina (18.15 hores), i plaça del Carme, pel carrer dels Roters (18.35 hores).

L’actuació, amb escenari i públic assegut, se celebrarà a les 19 hores al Claustre Gòtic del Centre del Carme Cultura Contemporània. L’entrada és lliure i gratuïta i l’actuació conclourà a les 20 hores.

Músics i intèrprets

Hi participaran Maria Amparo Hurtado; Tatiana Prades; Marta Paradís; María José Fernández (María José de Castellar); Toni Guzmán; Xavier Benedito (Xavi de Bétera); Jonatan Penalba; José Fernández (José de Castellar). En el vers intervindran Francesc Nicasio (Paco de Faura) i Mariàngels Marqueño Rozalén.

Per a continuar llegint punxar en: diarilaveupv

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí