Programació Sagunt a Escena 2023 – 40ª edició

0
604

Inma Expósito Cadalàs

  • Directora artística del Festival Sagunt a Escena

Quaranta edicions d’un festival de teatre públic, bé es mereixen una celebració. Sagunt a Escena és el punt de trobada de l’estiu, un escenari mil·lenari en un enclavament privilegiat, el públic al centre de tot; el debat de les idees, la noció del temps, el sentit de la felicitat, el preu de l’amor, el valor dels ideals.

Preguntes i interrogacions en successió, dos mil anys després, ací seguim reunint- nos al voltant de la pedra neta del teatre buscant respostes, o més bé compartint-les, fugint cada vegada més de les certeses absolutes i navegant a les palpentes en una realitat bescanviant. Crear símbols de manera constant i enderrocar-los a la vegada, la lluita de la humanitat per perpetuar una lectura correcta de la història, una vinculació profunda amb la vida i l’epíleg inclement de la mort.

Tot l’horitzó del llenguatge que el teatre ens permet, l’evocació de la representació, el seu ritual escènic, aquell magatzem de memòria, formes i mites, ens eixampla el sentit de la nostra existència. És una constatació de la voluntat col·lectiva per decidir com volem vestir la nostra condició de ciutadans i ciutadanes. L’arbre genealògic del teatre subratlla la condició de grup, enriqueix les qualitats individuals, ens aporta benestar emocional, riquesa personal i capacitat de transcendència.

El teatre és la pulsió narrativa de cada cultura, la construcció d’un relat essencial sobre l’origen, la gènesi i l’evolució de la societat. Enguany hem volgut posar en relleu totes aquestes visions amb una programació plena de textos lúcids, que renoven la mirada de les arts escèniques, dipositen tota la saviesa de les creadores i creadors dissolta en les seues obres, assenyalen el camí a seguir en una època marcada per l’individualisme i la immediatesa.

Volem fer de Sagunt a Escena un espai ple de complicitats, que genere estímuls entre el públic, que desperte inquietuds, que explore un any més la relació entre teatre, memòria, història i futur.

Punxant la següent foto, tindreu tota la programació.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí