Sagunt posa en marxa els seus primers Pressupostos Participatius

0
110

La ciutadania podrà decidir els projectes d’inversió que executarà l’Ajuntament

L’Ajuntament de Sagunt ha presentat hui, 15 d’abril, el primer procés de Pressupostos Participatius que es portarà a terme al municipi. Esta iniciativa, promoguda per la regidoria de Participació Ciutadana, en col·laboració amb Hisenda, permetrà al veïnat decidir a quins projectes s’invertixen 500.000 € del pressupost municipal. «Posar en marxa este procés era una dels objectius que ens marcàvem des del departament. Des del punt de vista de la governabilitat, és fonamental implicar a la ciutadania en la gestió municipal», ha expressat la regidora María Rubio.

El procés participatiu, segons ha anunciat Rubio en roda de premsa, acompanyada pel regidor d’Hisenda, Toni Iborra; l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno i el regidor Roberto Rovira, començarà hui mateix, dilluns 15 d’abril, amb l’obertura del termini de presentació de propostes. «A través del web municipal habilitat per a portar a terme processos participatius (participa.sagunto.es), qualsevol persona, major de 16 anys i empadronada al municipi, podrà proposar projectes d’inversió», ha explicat la regidora de Participació Ciutadana.

No obstant, les propostes hauran de complir una sèrie de requisits, entre ells «ser competència municipal, ser viables tècnicament, respectar el marc jurídic, ajustar-se als límits econòmics del procés o poder iniciar-se l’execució en l’any pressupostari». Segons ha declarat la regidora de Participació Ciutadana, «es consideren projectes d’inversió, susceptibles de formar part del procés, per exemple, la construcció d’espais esportius o zones verdes, la rehabilitació d’edificis municipals, la millora de carrers i places o la instal·lació de parcs infantils».

Fases dels Pressupostos Participatius

Esta primera fase, on la ciutadania podrà fer propostes, estarà oberta fins al 31 de maig. Posteriorment, entre el 3 i el 8 de juny, la informació es traslladarà al Consell Econòmic i Social, perquè revise les propostes. Entre el 10 de juny i el 10 de setembre, serà el personal de l’Ajuntament qui valore la viabilitat de les propostes d’acord amb criteris tècnics. Després, el consistori publicarà, de nou, aquelles propostes que complixen amb els requisits i, entre el 15 i el 30 de setembre, la ciutadania podrà votar per a escollir els projectes que es portaran, finalment, a terme.

«Hui posem en marxa una iniciativa molt necessària, que esperem que evolucione i puguem mantindre durant molt de temps», ha expressat l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno. «Estem parlant d’un mecanisme democràtic que impulsa una ciutadania més activa, compromesa amb el municipi», ha conclòs l’alcalde.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí