TROBEN UN NOU NIU DE METRALLADORA I UN POLVORÍ EN LA RESTAURACIÓ DE LES FORTIFICACIONS DE DARRERE DEL CASTELL D’ALMENARA

0
760

Els treballs estaran acabats en breu i el conjunt s’incorporarà a les visites guiades del Centre d’Interpretació de la Línia XYZ

Almenara, 6 d’agost de 2021

Dins de les tasques de restauració i recuperació de les fortificacions de Darrere del Castell d’Almenara que està duent a terme l’ajuntament s’ha trobat un nou niu de metralladora i un polvorí que no estaven catalogats al principi i que després de la seua localització també s’ha actuat per a recuperar-los. D’aquesta manera s’incrementa el conjunt de restes de la línia XYZ en la zona, perquè se sumen als 100 metres de trinxeres i nius de metralladora en la partida de Darrere del Castell d’Almenara en els quals s’està actuant, creant un conjunt patrimonial únic al qual s’afig el blocaus de Darrere del Castell, restaurat a l’inici de l’any.

Els treballs, que estaran acabats abans de finalitzar l’estiu, consisteixen en la neteja i la recuperació del conjunt format pels 100 metres de trinxeres, nius de metralladora i polvorí. Les tasques de restauració estan pròximes a la seua finalització, encara que quedarà encara aportar elements d’embelliment de l’entorn, així com uns altres com a sacs de terra perquè la zona se semble el màxim possible a l’original, igual que els diversos elements de seguretat per a facilitar les visites. Els treballs estan dirigits per José Francisco Albelda (Arqueocas) i s’estan realitzant per personal de l’Ajuntament d’Almenara.

Una vegada les actuacions estiguen acabades, el conjunt de fortificacions s’incorporarà a les rutes i recorreguts organitzats des del Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara. No obstant això, abans de la seua obertura i incorporació a les visites guiades, està prevista l’organització d’unes jornades de portes obertes per a donar a conéixer a la població les actuacions realitzades, així com tot el recuperat.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat que amb aquestes actuacions es contínua amb l’aposta de l’equip de govern “per la Memòria Democràtica i la recuperació del patrimoni” que ja vam tindre en el seu moment amb la creació del Centre d’Interpretació de la Línia XYZ així com amb la restauració del blocaus de Darrere del Castell i que es completa ara amb l’actuació en aquest conjunt de fortificacions. L’objectiu serà “en el futur anar realitzant noves apostes per a continuar recuperant el nostre patrimoni”.

Segons ha explicat l’alcaldessa, l’actuació es realitza amb fons propis de l’ajuntament, tal com es va contemplar en els pressupostos municipals, amb el que “vam demostrar la nostra preocupació per recuperar el patrimoni local així com tots els aspectes vinculats a la nostra Memòria Democràtica” encara que no obstant això “acudirem a totes les ajudes i subvencions per a aquesta matèria buscant finançar les actuacions que estem realitzant o fem en el futur, perquè seguirem en la mateixa línia”.

Finalment, l’alcaldessa ha demanat a veïns i visitants que esperen que l’actuació estiga acabada per a visitar la zona, així com que es respecten les actuacions realitzades i el patrimoni local.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí