Un 40 % més de visites a la ciutat de Sagunt durant esta Setmana Santa

0
121

La majoria dels hotels de la ciutat pengen el cartell de complet en els dies clau de la Setmana Santa

Les oficines municipals de turisme han augmentat les consultes en este primer període de pasqua, del 29 de març a l’1 d’abril, en comparació amb l’any passat, segons les dades recollides per les oficines de Turisme de Sagunt. L’increment més elevat s’ha produït a la Casa dels Berenguer, amb un 21,37% de visites més que l’any passat, seguit per l’Oficina de Turisme del Port de Sagunt amb un increment del 15,6%.

Les principals demandes d’informació han sigut sobre monuments, festes, informació local i gastronomia, i el perfil del turista és principalment familiar, seguit d’un turisme reduït o d’escapades, i grups amplis.S’han rebut un 85% de turistes nacionals, amb la Comunitat Valenciana (43%) i Madrid (13%) com a principals emissors, i un 15% d’internacionals, amb italians (15%) i anglesos (12%), a més d’altres nacionalitats.

Referent a l’ocupació hotelera, s’ha superat la previsió inicial del 80%, arribant a una ocupació del 95%. En els dies clau de les festes s’ha arribat al 100%, penjant el cartell de complet, tant en el centre històric com en les zones de platja del municipi.

Cal destacar, que malgrat la nostra petició inicial a l’administració competent que l’obertura dels principals monuments de la ciutat fora completa com en anys anteriors, els principals monuments de la ciutat van tancar al migdia deixant així nombroses queixes manifestades pels visitants en ser informats que el Castell, el Teatre Romà i el Museu, tancaven a la vesprada, i no podrien visitar-los com pretenien.

La regidora de Turisme, Natalia Antonino, ha destacat: «Són dades positives per al turisme de la ciutat, ja que any rere any, seguixen en augment, fruit del treball del Departament de Turisme i tots els agents implicats. Esperem que el que resta de festivitat per al pont de Sant Vicent siguen igual de positius».

D’altra banda, la regidora va voler «mostrar el nostre rebuig al fet que una ciutat com Sagunt, que compta amb un patrimoni de primer ordre, no siga tingut en compte per l’administració autonòmica competent i lamenta que molts turistes es quedaran sense poder visitar els principals reclams patrimonials del municipi» al que va afegir: «Continuarem reclamant amb insistència que els espais tinguen un horari més ampli com es feia fins al moment».

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí