VISITA A LA JUDERIA DE MORVEDRE AMB EL COL·LECTIU PEL PATRIMONI SAGUNTÍ

0
278

El proper diumenge 18 de febrer el Col·lectiu pel Patrimoni Saguntí ofereix una visita guiada gratuita a les restes del call jueu de Morvedre, un dels més importants del Regne de València. A càrrec de la visita estarà el conegut historiador local Manuel Civera i el punt de trobada serà l’ajuntament de Sagunt a les 10 hores, com és habitual en les visites del Col·lectiu pel Patrimoni Saguntí.

A través de l’anomenat Portalet de la Sang s’entra en el que va ser l’aljama de la ciutat. A partir d’aquesta porta, un senzill arc de mig punt, s’accedeix a una part de la ciutat que conserva, pràcticament intacte, el traçat urbà que tenia quan era l’aljama més gran del Regne de València, amb els seus carrers estrets i plens d’encant.

Una altra de les restes sefardites més importants de Morvedre es troba al vessant del castell, on trobem una de les necròpolis jueves més importants del nostre país. Destaca per la varietat de tipus d’enterrament que es poden trobar: hipogeus, fosses rupestres i fosses laterals, soterraments a terra i fins i tot panteons.

El cementiri, que té prop de cinc hectàrees, ha permès recuperar també túmuls i diversos objectes que majoritàriament s’exposen al Museu epigràfic del mateix Castell. Així mateix, altres objectes importants s’exposen al Museu Històric, que ocupa un edifici construït a principis del segle IV per la família jueva dels Legem per servir de carnisseria.

Font: Red de Juderías de España. Recuperat de: ENLLAÇ

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí